Elon Musk
Bitcoin

Tesla verplaatst $765 miljoen aan Bitcoin, grote verkoop op komst?

Tesla heeft de cryptomarkt op scherp gezet. De elektrische autofabrikant heeft gisteren namelijk haar gehele Bitcoin (BTC) voorraad in beweging gebracht. Het gaat om maar liefst $765 miljoen aan Bitcoin.

Het goede nieuws is dat de Bitcoins (nog) niet naar een crypto exchange zijn verstuurd, maar naar onbekende walletadressen. Het is dus niet zeker of de munten verkocht gaan worden, maar hier vreest men in ieder geval wel voor.

Meer dan 11.500 BTC in beweging

Blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence schokte het cryptoland gisteren met de aankondiging dat Tesla na twee jaar zijn Bitcoins onder het stof vandaan had gehaald. 

Tesla kondigde in februari 2021, aan het begin van de vorige bullmarkt, aan dat het $1,5 miljard in Bitcoin had geïnvesteerd. Dit werd destijds natuurlijk als groot nieuws ontvangen, wat dan ook een explosie teweegbracht in de Bitcoin koers.

Tesla kreeg veel lof van Bitcoiners maar dat is later wel anders geworden. Na een maand werd 10% van de stapel verkocht om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen en in het tweede kwartaal van 2022 werd zonder pardon maar liefst 75% op de markt gedumpt.

Daarna heeft het beursgenoteerde bedrijf zijn resterende Bitcoins standvastig vastgehouden. Nu zijn zo goed als alle Bitcoins, op slechts $8 na, naar andere walletadressen verzonden. In totaal gaat het om meer dan 11.500 Bitcoins.

Waarom heeft Tesla zijn Bitcoins verplaatst?

De transparante aard van de blockchain-technologie maakt het mogelijk dat alle transacties voor iedereen inzichtelijk zijn. Arkham Intelligence had eerder dit jaar de BTC-wallet van Tesla opgespoord, en houdt de activiteit zo scherp in de gaten.

De beweegredenen achter de transacties zijn daarentegen natuurlijk niet voor het publiek beschikbaar. Als Bitcoins naar cryptobeurzen worden verstuurd, is de kans echter heel groot dat deze op de markt worden gedumpt.

Dit is nu echter niet het geval en dus lijkt het om een interne reorganisatie te gaan. Echter kunnen de munten natuurlijk nog altijd naar exchanges worden verstuurd. Aangezien Tesla een beursgenoteerd bedrijf is, zullen we hier bij zijn volgende kwartaalcijfers uitsluitsel over krijgen.

Ondanks de speculaties over een mogelijke verkoop, blijft de markt relatief stabiel. Bitcoin wordt namelijk nog altijd verhandeld voor ongeveer $67.000.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Blockstream haalt $210 miljoen op: Kan dit de schaalbaarheid van Bitcoin verbeteren?
Crypto analist: Alle signalen staan op ‘Mega-Groen’ voor Bitcoin
Gevaarlijke voor Bitcoin: verkoopgolf van $500 miljoen in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk