tether, USDT
Bitcoin

Tether creëert opnieuw 1 miljard dollar aan USDT op Ethereum

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn de digitale geldpersen van Tether weer aan het werk gezet om 1 miljard dollar aan USDT te creëren op het netwerk van Ethereum. Als we Tether CTO Paolo Ardoino mogen geloven dan is de creatie van deze USDT bedoeld om de reserves van het bedrijf aan te vullen. Dat betekent dat ze niet meteen op de markt komen, maar klaarstaan als mensen ze nodig hebben.

Dominantie Tether groeit

De totale hoeveelheid USDT op Ethereum is met de creatie van 1 miljard dollar aan nieuwe tokens gegroeid tot 35 miljard tokens. Circle komt daar met zijn USDC nog het dichtste bij in de buurt met 30 miljard tokens. Ondertussen is het aantal Binance USD, dat van de SEC geen nieuwe tokens meer mag uitgeven, gedaald tot 7 miljard tokens.

Tether blijft zo verreweg de meest dominante stablecoin op de blockchain van Ethereum maar ook zeker in de gehele markt. Op dit moment zijn er 81,5 miljard Tethers in omloop, terwijl de market cap van USDC op slechts 30,99 miljard tokens ligt.

Wat dat betreft is Tether dus nog altijd de baas. Dat zien we ook duidelijk terug in de bovenstaande grafiek, waarin de totale markt voor stablecoins – in ieder geval degene met een significante market cap – is opgenomen.

Kunnen we een stijging verwachten?

Meestal print Tether nieuwe USDT als zij verwachten dat de vraag naar de stablecoin op korte termijn zal toenemen. “Dit wijst erop dat er nieuw geld richting het ecosysteem komt, meestal om Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency’s te kopen”, zo redeneert Simon Cousaert van The Block.

De populaire analist filbfilb laat zien dat er een significante correlatie is tussen het stijgen van de supply van Tether en stijgingen van de Bitcoin koers. Als die correlatie standhoudt, dan is de kans aanwezig dat Bitcoin vanaf hier weer een sprongetje gaat maken.

Die correlatie tussen de Bitcoin koers en de supply van USDT kwam ook naar voren in een onderzoek van BDC Consulting. “Het resulterende model met in- en uitstap-momenten bij stijgingen van de USDT supply, resulteert in een return on investment van 229 procent, wat laat zien dat de supply van stablecoins een bruikbare indicator is in de handel”, aldus BDC Consulting.

Bitcoin nieuws

Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen