Hack Nieuws

Tether geraakt door ransomware-aanval: 500 Bitcoin gevraagd

Een groep hackers zijn naar verluidt erin geslaagd om gevoelige bedrijfsdocumenten van Tether te stelen. Nu dreigen zij met het publiceren van deze documenten, tenzij Tether maar liefst 500 Bitcoin (BTC) naar ze overmaakt.


Geen intentie om Bitcoins te versturen naar hackers

Volgens de hackers zouden de documenten het gehele Bitcoin ecosysteem negatief beïnvloeden. Dit losgeld komt op het moment van publicatie van dit artikel neer op bijna $24 miljoen, of bijna €20 miljoen. Tether heeft inmiddels al bekend gemaakt dat zij niet van plan zijn om 500 Bitcoins naar de hackers te sturen. De intentie hiervoor is er hierdoor niet. Hierover heeft het bedrijf het volgende getweet:


Motivaties van hackers zijn onduidelijk

Volgens Tether zijn de motivaties van de hackers niet duidelijk en zou het hierdoor kunnen gaan om een simpele geldgreep. Ook zou het onderdeel kunnen zijn van een groter plan om Tether en wellicht de rest van het Bitcoin ecosysteem te ondermijnen.

Er loopt momenteel echter nog een onderzoek naar de motivaties van de hackers. Alhoewel het bedrijf geen intenties heeft om te betalen, mochten ze eventueel met een andere oplossing komen.


Boete Tether en valse documenten in omloop

Tether heeft eerder al een rechtszaak tegen zich gehad waarna het een schikking getroffen heeft met de rechtbank in New York (NY). Het bedrijf kreeg hierdoor een boete van $18.5 miljoen (€15.35 miljoen) en het moest regelmatig verslagen gaan uitbrengen over zijn reserves. Dit heeft het bedrijf dan ook sindsdien gedaan.

Helaas kwam het team van Tether erachter dat er vervalste documenten in omloop waren. Deze documenten beweerden echter afkomstig te zijn van de communicatie tussen Tether en verschillende vertegenwoordigers van de Deltec Bank en Trust. Het bedrijf heeft hier het volgende over getweet:

Het Twitter account dat de documenten in eerste instantie gedeeld heeft, blijkt inmiddels verwijdert te zijn, net als de Tweet met de documenten bijgevoegd zelf. Tether zal de autoriteiten gaan informeren en naar verwachting samen gaan werken om de dader te vinden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de eventuele straf van de dader zal gaan zijn mocht diegene daadwerkelijk gevonden worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten