tether, USDT
Stablecoin

Tether market cap naar verse all-time high

Tether (USDT) heeft een market cap van 83,2 miljard dollar bereikt. Daarmee zijn alle verliezen goed gemaakt die de stablecoin maakte als gevolg van het imploderen van Terra van mei 2022. Met de implosie van Terra verloor het project ongeveer 18 miljard dollar aan market cap.

De opmars van Tether is bijzonder, omdat de rest van de markt voor stablecoins het op dit moment juist lastig heeft.

Dalende markt

Gedurende een periode van 14 maanden is de markt voor stablecoins dalende. Tether lijkt zich daar echter niets van aan te trekken, want het heeft gisteren een nieuwe all-time high in market cap bereikt. Op het moment van schrijven is de markt voor stablecoins het gigantische bedrag van 129 miljard dollar waard.

Dat geeft maar aan hoe groot de rol is die dit type van munten speelt in de crypto-wereld. Stablecoins zijn immers de manier om even uit de markt te stappen als je dalingen verwacht. Door de jaren heen is de behoefte naar dat type munten alleen maar toegenomen.

Tether heeft de afgelopen maanden vooral geprofiteerd van ellende bij zijn concurrentie. Bijvoorbeeld bij USDC, dat geraakt werd door het omvallen van zijn bankpartner Silicon Valley Bank in maart van dit jaar.

Verder kreeg Paxos van de Securities and Exchange Commission (SEC) te horen dat zij geen nieuwe Binance USD (BUSD) op de markt mogen brengen. Zo kreeg de concurrentie van Tether tikken, terwijl USDT bleef groeien.

Twijfels over Tether

Ondanks het feit dat de market cap van Tether blijft groeien en nu dus weer een nieuwe all-time high bereikte, gaan de twijfels over het bedrijf nooit helemaal weg. Jaar na jaar is voor Tether gevuld met kritiek over het gebrek aan transparantie dat het bedrijf zou hanteren.

Waaronder het uitgeven van riskante leningen aan schimmige partijen. Om dat soort geruchten tegen te gaan publiceert Tether nu maandelijks rapporten over de reserves van het bedrijf.

De stablecoin-uitgever probeert een steeds groter deel van zijn reserves in Amerikaanse staatsobligaties te stoppen, waar nu ook een prima rendement op te behalen valt. “De opkomst van Tether laat zien dat de stabiliteit van een stablecoin veel belangrijker is dan transparantie”, aldus Conor Ryder van Kaiko.

Stablecoin nieuws

Tether breidt uit naar Celo-netwerk voor snelle en goedkope betalingen
Tether overschrijdt market cap van $100 miljard
Circle gaat samenwerking aan met Overdare
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?