Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Als het aan Reeve Collins, de mede-oprichter van Tether, ligt moet Sam Bankman-Fried zo snel mogelijk naar de gevangenis. “Sam Bankman-Fried was extreem nalatig, een dramatische manager of een fraudeur. Op dit niveau maakt het niet uit welke van de drie het was, hij moet naar de gevangenis”, aldus Collins tegenover CNBC.
Ook had Collins nog een advies voor investeerders: “Het gebruiken van beurzen als een bankrekening is riskant. Houd je munten niet vast op een beursplatform”, aldus een duidelijke Collins. Daarmee refereert hij uiteraard direct aan de problemen bij FTX. Op zich is dit trouwens een vreemde uitspraak, gezien Tether juist bestaansrecht heeft vanwege de exchanges.
Zonder beurzen was Tether niet zo belangrijk geweest. USDT fungeert immers als een manier voor investeerders om tijdelijk de relatieve veiligheid en stabiliteit van de Amerikaanse dollar op te zoeken. Dit doen investeerders als ze het idee hebben dat de markt op de korte of grotere tijdsframes een daling zal inzetten. Al zegt Collins wel dat het gebruiken van de exchange niet per se gevaarlijk is, maar het sparen op een beursplatform wel.
Overigens betekenen deze uitspraken van Collins niet dat hij alles had zien aankomen. Net als de rest van de industrie was hij geschokt door het plotselinge omvallen van FTX. Meteen daarna roept hij dat Sam Bankman-Fried verantwoordelijk is voor de problemen. Collins is op dit moment niet meer actief bezig met Tether. De succesvolle ondernemer richt zich momenteel volledig op NFTs en de Metaverse.
Ook daar gaat het momenteel even niet goed, maar gezien de geschiedenis van Collins zal geld even geen probleem zijn voor de ondernemer. Hij heeft zijn spreekwoordelijke schaapjes wel op het droge. Over Tether, dat hij in 2015 verkocht, zegt hij dat het bedrijf tot op de dag van vandaag voor iedere USDT die ingewisseld werd een dollar teruggaf.
Ripple lanceert op 4 december 2024 de RLUSD stablecoin, gericht op stabiliteit, wereldwijde adoptie en financiële inclusie in onderontwikkelde regio’s.
Volgens een nieuw onderzoeksrapport zijn non-dollar stablecoins cruciaal voor de adoptie van de technologie als betaalmiddel.
Stablecoins doen het fantastisch en dat is te merken aan de handelsvolumes, want die schoten naar $1,8 biljoen in november.
Edo Farina claimt dat bijna niemand weet wat XRP binnenkort gaat doen. De uitspraak zorgt voor discussie binnen de community.
XRP koers bereikt $2,28, de hoogste waarde sinds 2018. Optimisme rondom regelgeving en politieke veranderingen drijven de spectaculaire stijging.
XRP stijgt met 200% en presteert beter dan de bredere cryptomarkt. Ontdek waarom analisten optimistisch zijn en wat de toekomst brengt.