Bitcoin Nieuws

Tether van plan om Bitcoin te kopen op basis van maandelijkse nettowinst

Tether (USDT) volgt het voorbeeld van MicroStrategy door zijn reserves op een vergelijkbare manier te beheren. De uitgever van de stablecoin is van plan om zijn reserves te versterken door af te stappen van Amerikaanse staatsobligaties als investering.

Regelmatig bedrijfswinst in Bitcoin omzetten

Op 17 mei kondigde Tether aan dat het van plan is om maandelijks een deel van zijn winst te investeren in Bitcoin (BTC). Het bedrijf heeft verklaard dat het “regelmatig tot 15% van zijn netto gerealiseerde bedrijfswinst zal besteden aan de aankoop van Bitcoin.”

Deze aankondiging komt slechts een week na het financiële kwartaalrapport van Tether, waarin de uitgever van de stablecoin een nettowinst van $1,5 miljard rapporteerde.

Tether heeft aangegeven dat het al zijn Bitcoin in eigen beheer zal houden. Op het einde van het eerste kwartaal van 2023 had het bedrijf $1,5 miljard aan Bitcoin in bezit, wat ongeveer 2% van zijn totale reserves vertegenwoordigt. De overige 85% van de reserves bestond uit contanten, kasequivalenten en andere kortlopende deposito’s, voornamelijk schatkistcertificaten.

Bewezen lange termijn waardeopslag

Tether heeft verklaard dat Bitcoin (BTC) een logische keuze is, aangezien deze toonaangevende cryptocurrency heeft bewezen een waardeopslag op lange termijn te zijn. De uitgever van de stablecoin noemde de aanzienlijke prijsstijging van Bitcoin in het afgelopen decennium en zijn veerkracht tegen traditionele financiële mislukkingen als redenen voor deze beslissing.

Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Tether, verklaarde dat de eerste en grootste cryptocurrency ter wereld wordt ondersteund door zijn potentieel als investeringsinstrument. Hij voegde eraan toe dat het beperkte aanbod, de gedecentraliseerde aard en de brede acceptatie van Bitcoin het tot een “favoriete keuze onder zowel institutionele als particuliere beleggers” hebben gemaakt.

Net zoals MicroStrategy een vergelijkbaar Bitcoin-investeringsplan heeft, waarbij ze actief de Amerikaanse dollar in hun reserves vervangen door Bitcoin, heeft Tether aangekondigd dat ze dit aan het einde van iedere maand zullen gaan doen. Hoewel MicroStrategy geen specifieke tijdslijn heeft vastgesteld voor hun BTC-investeringen, heeft Tether als slot de intentie om dit maandelijks te blijven doen.

Bitvavo nieuws

Bitvavo voegt Floki Inu (FLOKI) cryptomunt toe aan platform
Bitvavo voegt Pepecoin (PEPE) toe
Crypto broker LiteBit houdt ermee op en stuurt klanten naar Bitvavo
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet