Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Tezos netwerk geïntegreerd in China’s BSN

Het netwerk van Tezos (XTZ) is geïntegreerd in het door de overheid gesteunde blockchain-project uit China; het Blockchain Service Network, ofwel BSN afgekort.


Stadsknooppunten BSN

Dit werd bekend gemaakt via een officiële aankondiging. Hieruit werd duidelijk dat Tezos geselecteerd is als een van de eerste batch blockchains die geïntegreerd is in BSN International.

BSN International is een wereldwijd platform die toegang biedt tot openbare ketendiensten die aangesloten zijn op het BSN.

Door de integratie hebben ontwikkelaars, ongeacht hun geografische locatie, nu toegang tot het Tezos-protocol via de wereldwijde openbare stadsknooppunten en -portals van het BSN. Alhoewel verwacht wordt dat in de toekomst meer stadsknooppunten zullen worden toegevoegd, zijn er nu 3 verdeeld over de wereld. Zo zitten deze stadsknooppunten momenteel verdeeld over Californië, Hong Kong en Parijs.


Plaatsen eigen geautoriseerde ketens op BSN

Ontwikkelaars moeten beschikken over een account op het BSN om vervolgens hun eigen geautoriseerde ketens op BSN International te kunnen zetten en beheren. Zo’n account kan echter eenvoudig worden aangemaakt via de officiële website ervan. Vervolgens kunnen deze projecten ook worden geplaatst op het netwerk van Tezos.

Naar verluidt zijn alle API’s die normaliter door Tezos geleverd worden nu op vergelijkbare manieren ook toegevoegd in het BSN. Hierbij blijft naar verluidt zelfs het oorspronkelijke gegevensformaat behouden, wat veel onnodig gezeur zou moeten vermijden.


Ontwikkelingen BSN

Aanvankelijk was het BSN, dat in oktober 2019 gelanceerd is, gepositioneerd om kleine tot middelgrote bedrijven hulp te bieden bij het maken & implementeren van blockchain gerelateerde applicaties. Dit initiatief werd echter later ondersteund door de Chinese overheid en wordt inmiddels wereldwijd op commerciële wijze gebruikt. Hierdoor is het project uitgegroeid met een enorm bereik met enorme toekomstige potentie. Hierdoor is het niet onverwacht dat er in de nabije toekomst meer updates zullen worden gegeven.

Het BSN-netwerk is hiernaast van plan om tegen midden 2021 circa 40 openbare blockchains in haar eigen netwerk te integreren. Met deze batch, waar Tezos ook onder valt, zijn nu al 6 blockchains toegevoegd, waaronder Cosmos, Ethereum, EOS, NEO, Nervos en ‘IRISnet. Naar verluidt zullen in de tweede batch ook de blockchains van Algorans, ShareRing en Solana worden geïntegreerd. Onbekend is nog welke hierna zullen volgen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten