Metaverse Exploration
Blockchain

The Sandbox en het British Museum brengen kunst en geschiedenis naar de Metaverse

Op 27 juli kondigde het ontwikkelingsplatform Sandbox Metaverse aan dat het een samenwerking aangaat met het British Museum om dit laatste naar de Metaverse te brengen.

Creatie van meeslepende ervaringen

Volgens de blogpost heeft deze nieuwe samenwerking het doel om nieuwe “meeslepende ervaringen” te creëren, zodat gebruikers de wereldgeschiedenis kunnen ontdekken.

Het British Museum zal een reeks digitale verzamelobjecten genereren die de diverse collecties van het museum weerspiegelen. Deze objecten zullen beschikbaar zijn in de Metaverse voor gebruikers om te verkennen en te ervaren.

Sebastien Borget, de Chief Operating Officer en mede-oprichter van The Sandbox, beschouwde dit als een geweldige kans om de collecties van het museum te delen met een nieuw publiek. Hij zei het volgende:

Dit is een geweldige kans voor The Sandbox-spelers, waar ze ook zijn, om meer te weten te komen over en te genieten van de verbazingwekkende collecties van menselijke geschiedenis, kunst en cultuur in het British Museum.

Samenwerking omvat ook laCollection

De samenwerking omvat ook laCollection, een Web3-platform en licentiepartner van het British Museum, dat eerder heeft samengewerkt met vooraanstaande museuminstellingen over de hele wereld om kunst naar de digitale ruimte te brengen.

Het British Museum betreedt nu voor het eerst de Web3-ruimte, maar het is niet de eerste keer dat een groot museum zijn weg naar de metaverse heeft gevonden. Eerder opende het Centre Pompidou in Frankrijk een tentoonstelling met enkele van ‘s werelds meest gewilde NFT-collecties, zoals CryptoPunks en Autoglyphs, als onderdeel van een permanente tentoonstelling.

Niet enige museum in Metaverse

Andere musea hebben ook hun intrede gedaan in de NFT- en Metaverse-wereld. Het Kharkiv Art Museum in Oekraïne lanceerde een NFT-collectie om fondsen te werven voor het behoud van hun werking en cultureel erfgoed. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen in België tokeniseerde een klassiek meesterwerk ter waarde van miljoenen euro’s.

Daarnaast organiseerde het metaverse-platform Decentraland vorig jaar de Metaverse Art Week, met interactieve tentoonstellingen van digitale kunst, waaronder een meeslepende ervaring rond het leven en werk van Frida Kahlo met nooit eerder vertoonde gedigitaliseerde kunst.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?