Meta, Metaverse zuckerberg
Tech

Threads van Meta viert 1e verjaardag – hoe gaat het met de uitdager van Twitter?

Ondanks dat het Threads van Meta inmiddels op 175 miljoen maandelijkse actieve gebruikers zit, is het nog steeds te vroeg om te stellen dat we hier een serieuze uitdager voor Twitter (of X) te pakken hebben. Het was Mark Zuckerberg die deze mijlpaal hoogstpersoonlijk publiceerde op het platform.

Threads begon met een voorsprong

Het Threads van Meta begon uiteraard met een voorsprong, omdat het via Instagram probeerde om veel mensen naar de app te lokken.

In het begin explodeerde het aantal actieve gebruikers, om vervolgens in een dip te komen. Nu zien we al een aantal achtereenvolgende maanden van behoorlijke groei, wat hoopgevend moet zijn voor Mark Zuckerberg, Meta en natuurlijk Threads.

In juni 2024 lag de traffic naar de website van Threads 9% hoger dan in de lanceermaand van juli 2023. Daarmee begint de app toch serieuze bezoekersaantallen te trekken, maar kan het natuurlijk nog niet tippen aan het Twitter van Elon Musk.

9x minder bezoekers dan Twitter

Ondanks de indrukwekkende cijfers voor Threads, trekt het platform van Zuckerberg ongeveer 9x minder bezoekers dan het Twitter van Elon Musk.

“X heeft 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, waarvan de helft het platform iedere dag gebruikt”, weet Elon Musk trots te publiceren op zijn platform.

Op basis van de data van SimilarWeb lijkt het erop alsof X ongeveer 9x zoveel maandelijks gebruik kent als Threads op dit moment.

Zo kunnen we dus stellen dat de gebruikers van Twitter in ieder geval een stuk actiever zijn dan die van Threads. Mensen kijken soms op Threads, maar Twitter is meer een app die mensen dagelijks openen voor nieuws of andere zaken.

De crypto-gemeenschap blijft in ieder geval loyaal aan Twitter. Het is natuurlijk ook lastig om hele hordes mensen ervan te overtuigen om hun gesprekken ergens anders te voeren. Zeker als een platform geen significante verbeteringen te bieden heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Tech nieuws

Nintendo weigert generatieve AI voor gameontwikkeling
Sony zet met overname Amber Group eerste grote stap in de crypto sector
Zambia start proces voor AI-framework in samenwerking met ‘Tony Blair Instituut’
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers