Altcoin

Token FC Barcelona beleeft indrukwekkende eerste dag

Het Spaanse voetbalteam FC Barcelona heeft op de eerste officiële handelsdag van hun fan-token een indrukwekkend volume gezien. Onlangs werd bekend dat het team circa $1.3 miljoen binnen had gehaald. Dit bedrag is in de eerste handelsdag bijna verdubbeld naar $2.5 miljoen.


FC Barcelona Fan Token

Hiermee heeft de fan-token (BAR-tokens) een indrukwekkende eerste 24 uur gehad op het handelsplatform van Chiliz. De fan-token heeft zelfs zo goed gepresteerd dat het de op één na meest verhandelde crypto-activa op het platform van de dag was, achter BTC/USDT.

Gedurende deze tijd is de fan-token met maar liefst circa 420% gestegen, van $2.32 naar $12.05. Inmiddels is de prijs hiervan weer iets ingezakt, naar $6.44.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Slechts twee uur

Op 22 juni 2020 ging de sale van de fan token van start, die vervolgens op zijn beurt binnen twee uur was uitverkocht. In deze tijd zijn 600.000 BAR-tokens verkocht voor een vaste prijs van $2.25 per stuk. Dit werd allemaal gedaan op het handelsplatform van Chiliz. Chiliz heeft voor 7 verschillende voetbalclubs al fan-tokens mogen lanceren.

Hier komen dan ook opmerkelijke cijfers naar voren. Zo was er in slechts twee minuten tijd voor bijna $800.000 aan BAR-tokens verkocht. Volgens Chiliz zou de vraag naar de token veel hoger liggen dan de aanvankelijke leveringslimiet. In totaal konden investeerders uit 106 verschillende landen de token of eventueel tokens, bemachtigen.


Wat kun je met de token?

De token stelt gebruikers in staat om te stemmen in peilingen met betrekking tot de voetbalclub. Hierdoor krijgen ze een groter zeggenschap binnen de club. Hiernaast kunnen fans ook diverse beloningen ontvangen, zoals bijvoorbeeld VIP-gastenplekken bij wedstrijd en de mogelijkheid om de spelers van het team te ontmoeten.

Op dit moment wordt een peiling gehouden over de kunstwerken van fans die in de kleedkamer van FC Barcelona zal worden geplaatst. Het is nog niet bekend waar de volgende peiling over zal gaan.