Gold crypto currency bitcoin Nigeria
Exchange

Tokenlancering van de Nigeriaanse crypto-exchange trekt veel aandacht

Patricia, een vooraanstaande Nigeriaanse cryptocurrency-exchange, heeft recentelijk de langverwachte onthulling gedaan van haar eigen native token, bekend als de Patricia Token (PTK).

Alhoewel deze aankondiging met grote verwachtingen werd begroet, heeft deze tegelijkertijd een golf van bezorgdheid doen ontstaan binnen de hechte lokale cryptocurrency-community.

Uitwisselingactiviteiten verplaatsen naar App

Native tokens zijn digitale activa die specifiek zijn voor een bepaald blockchain-platform of cryptocurrency-exchange. Deze tokens worden direct door het platform of de uitwisseling zelf gecreëerd en uitgegeven, wat hen onderscheidt van externe cryptocurrencies. Voorbeelden van dergelijke native tokens zijn onder andere Binance Coin op het Binance-uitwisselingsplatform, Ethereum op het Ethereum-netwerk en SOL op de Solana-blockchain.

Recentelijk heeft het bedrijf in een officiële aankondiging op X (voorheen Twitter) haar intentie kenbaar gemaakt om de uitwisselingsactiviteiten te verplaatsen naar de Patricia Plus-app. Als onderdeel van deze overgang wordt het nieuwe native token geïntroduceerd, waarbij het bedrijf beweert dat het een stablecoin is met een vaste waarde die één-op-één is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (1PTK = $1). Dit nieuwe token zal naar verwachting de bestaande bitcoin- en naira-saldi van klanten vervangen als de belangrijkste rekeningsvaluta.

Veiligheidsinbreuk in mei van dit jaar

Deze recente ontwikkeling volgt op de eerdere aankondiging van het bedrijf over een veiligheidsinbreuk in mei 2023, die leidde tot verliezen van fondsen. Alhoewel het bedrijf beweerde dat de tegoeden van klanten onaangetast bleven, hebben platformgebruikers sinds april aanhoudende problemen ondervonden bij het verkrijgen van toegang tot hun fondsen.

De reactie op de aankondiging van Patricia heeft geleid tot speculatie over mogelijke bezorgdheid met betrekking tot een exit-scam, wat klanten op het platform in een precaire situatie zou kunnen brengen.

Opvallend is dat er enige bezorgdheid is geuit door leden van de lokale cryptogemeenschap over de introductie van PTK door Patricia. Dit nieuwe token ontbreekt namelijk op belangrijke cryptocurrency-aggregators zoals CoinMarketCap en Coingecko. Deze platforms verstrekken gedetailleerde informatie over tokens, waaronder hun werkelijke waarde, totale uitgavehoeveelheid, contractadres en de gebruikte blockchain voor de lancering.

PTK niet op gangbare blockchain-netwerken

PTK bevindt zich niet op ‘gangbare’ blockchain-netwerken die doorgaans worden gebruikt door cryptocurrency-exchanges voor de lancering van hun eigen tokens. Ter vergelijking: de recent geïntroduceerde stablecoin van PayPal is beschikbaar op de Ethereum-blockchain, hetzelfde platform waarop deze is uitgebracht.

In hun verklaring op X heeft Patricia aangekondigd van plan te zijn om de bestaande saldi van klanten eenzijdig om te zetten naar PTK, zonder expliciete goedkeuring van de klanten. Deze unilaterale actie heeft aanzienlijke bezorgdheid gewekt, omdat velen vrezen voor hun vermogen om dit token in te wisselen voor fiatgeld of alternatieve cryptocurrencies zoals bitcoin.

Als slot bestaat de zorg dat als klanten massaal proberen hun tegoeden op te nemen, dit een golf van opnames zou kunnen veroorzaken die de stabiliteit van PTK in gevaar brengt, wat degenen die er niet in slagen op te nemen mogelijk in een lastige positie zou kunnen brengen.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?