Bitcoin

Tom Lee: Er zijn vijf redenen voor een Bitcoin Bull Run in 2020

Crypto analist Tom Lee was het belangrijkste hoogtepunt van het Blockchain Economy 2020-evenement van vorige week in Istanbul, Turkije. Lee betrad het podium op dag twee en richtte zich ongeveer een half uur lang tot het crypto-publiek.


De toekomst van de Bitcoin

Voordat Lee uitlegde waarom Bitcoin dit jaar een prijsstijging gaat meemaken, begon hij zijn toespraak met een knipoog naar de beroemde vergelijking tussen het internet en de blockchain. Hij zei:

“De belangrijkste innovatie van de komende twintig jaar zal een disruptie veroorzaken in de financiële sector. Blockchain en crypto gaan de belangrijkste technologieën worden.”

Blockchain en crypto zijn hier om te blijven, maar het kiezen tussen verschillende crypto projecten is nog steeds erg moeilijk, merkte hij op.

Toch zal 2020, volgens Lee, een goed jaar zijn voor de prijs van Bitcoin. Tijdens zijn toespraak zei hij dat de cryptocommunity erg optimistisch moet zijn over 2020, “omdat we momenteel in de start van een bullmarkt zitten, dat is bewezen.” Lee voegde daaraan toe:

“Bitcoin is het best presterende aandeel van 2019.”

De aandelenmarkt in de Verenigde Staten kende haar beste jaar in bijna een hele generatie, en toch wist Bitcoin dat rendement te verdriedubbelen. Bovendien was 2019 het op 3 na slechtste jaar in de geschiedenis van Bitcoin, voegde hij eraan toe. Lee somde vervolgens vijf redenen op waarom Bitcoin in 2020 op de bullmarkt staat.


Reden 1: 2020 Amerikaanse verkiezingen

De politieke druk in Amerika tegen de Bitcoin zal dit jaar een stuk lager zijn. Terwijl Washington vorig jaar de Bitcoin-rally verpeste, zullen de verkiezingen in 2020 de focus van politici verleggen. Dit is goed nieuws voor de crypto wereld, legde Lee uit.


Reden 2: De Bitcoin halving

De belangrijkste factor die de prijs van Bitcoin gaat beïnvloeden, is volgens Lee de Bitcoin halving:

“Ik weet dat er hier veel meningsverschillen over zijn. Mensen vragen zich namelijk af of de Bitcoin halving de Bitcoin prijs wel zal beïnvloeden. Wij denken echter dat het wel degelijk een significant effect gaat hebben. “

Gesteund met een dia uit zijn presentatie merkte Lee op dat de vraag naar Bitcoin in 2020 waarschijnlijk groter gaat zijn dan vorig jaar. Bovendien gaat het aanbod dalen als gevolg van de halving. Deze onbalans tussen vraag en aanbod veroorzaakt door de halving zou kunnen resulteren in een toename van bijna $100 miljard, vertelde Lee.

“De Bitcoin-prijs ligt nu rond de $10K, en als deze Bitcoin halving zich net als de andere halvings perioden gaat afspelen, is er een goed argument dat Bitcoin dit jaar een recordhoogte bereikt.”


Reden 3: Spanningen tussen Iran en Amerika

In 2020 begon de strijd tussen de VS en Iran. Dit zal de Bitcoin prijs voor de rest van het jaar beïnvloeden. Politieke risico’s verhogen de vraag naar een safe haven aandeel zoals Bitcoin.


Reden 4: 200-daags voortschrijdend gemiddelde

In januari keerde Bitcoin terug boven het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde. Dit is een goed teken volgens de analist. Hij vertelde:

“Wanneer een investering boven zijn 200-daagse voortschrijdend gemiddelde wordt verhandelt, wordt het beschouwd als een trend in een bullmarkt. Dit geldt ook voor Bitcoin. ” Hij voegde hier aan toe:

“Ik denk dat er zelfs een kans is dat Bitcoin dit jaar ergens rond de $30.000 zou kunnen eindigen.”


Reden 5: Het coronavirus

Lee is het eens met bijna de helft van de cryptowereld en gelooft dat “het risico van een pandemie zoals het coronavirus de vraag naar Bitcoin en andere safe-haven aandeel verhoogt.”

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen