Bitcoin Nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Thomas Jong Lee is een Amerikaanse ondernemer, analist, investeerder en zakenman met ruim 25 jaar ervaring op Wall Street. Niet lang geleden voorspelde deze grote naam op Wall Street een Bitcoin koers van 200.000 dollar voor het jaar 2022. Op het moment van schrijven is het jaar 2022 bijna ten einde en moeten we het doen met een Bitcoin koers van 16.500 dollar.

Wat zegt Lee nu?

In een recent interview met CNBC zegt Lee dat de huidige crisis binnen de industrie niet veel anders is dan die van 2018. De succesvolle investeerder claimt dat de vorige bearmarkt een periode was waarin enkele hele goede projecten zijn opgezet. “De crypto-winter is een belangrijk moment voor de industrie, omdat er veel slechte projecten verdwijnen”, aldus Lee in gesprek met CNBC.

In tegenstelling tot Dan Dolev van Mizuho’s, denkt Lee niet dat crypto nu dood is. Lee is ervan overtuigd dat de technologie waarde blijft houden voor mensen die decentralisatie waarderen. Hij zegt zelfs dat hij het mensen blijft aanraden om Bitcoin te kopen, ondanks de implosie van FTX. De voorspellingen van Lee van een Bitcoin koers van 200.000 dollar zijn echter hopeloos gefaald.

Dramatisch jaar voor crypto

Het jaar 2022 is uiteindelijk een dramatisch jaar voor crypto gebleken. “Niemand heeft geld verdiend in de crypto-industrie in 2022”, zo laat de analist weten. In december 2021 voorspelde hij voor dit jaar nog een koers van 200.000 dollar. Nu geeft hij aan dat 2023 ook weleens een dramatisch jaar voor Bitcoin kan worden als blijkt dat er meer fraude is.

Wat dat betreft is hij dus even gedraaid als het op de koers aankomt. Wellicht zit hij er nu weer compleet naast en gaat 2023 een knaller worden voor Bitcoin. Volgens Lee is de implosie van FTX de ultieme stress-test voor de industrie. Als het dit weet te overleven, dan is er weinig wat Bitcoin echt kapot kan krijgen. Daar lijkt Lee wel een goed punt te hebben. Alleen als hierna nog grotere spelers als Coinbase en Binance omvallen, dan kan er weleens een groter probleem ontstaan.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin?
Rente besluit Federal Reserve vanavond kan grote Bitcoin volatiliteit veroorzaken
Onderzoek: Bitcoin koers kan al tijdens de kerst op $45.000 staan
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten