Bitcoin

Bitcoin bereikte de bodem in maar dip naar $5k is waarschijnlijk

Bitcoin (BTC) heeft waarschijnlijk een dieptepunt bereikt toen het eerder deze week de $3.700 raakte. Maar volgens Tone Vays gaat Bitcoin waarschijnlijk nog een keer onder de $5.000 komen.


Vays: alle tekenen wijzen op definitieve capitulatie

In de laatste editie van zijn ‘Trading Bitcoin’ YouTube-serie op 13 maart beschreef de ervaren handelaar de chaos in afgelopen week voor Bitcoin. BTC boekte 60% dagelijkse verliezen, een capitulatie waar hij op wachtte. Hij zette de aflevering op Twitter en vatte het volgende samen:

“Alle tekenen wijzen erop dat dit de definitieve capitulatie is van de 2-jarige Bear Market.”

Vays luidde het alarm over de zwakte van Bitcoin in januari. Hij waarschuwde dat er ruimte was voor verliezen onder de toenmalige niveaus van $10.000. Vays zette die lijn voort en voerde aan dat de koersdaling van vrijdag voor Bitcoin niet de laatste bearish periode zou zijn, ondanks de nachtmerrie week.

“Hoe gek het ook voor mij is om te zeggen, ik denk niet dat er genoeg pijn is. Ik denk niet dat er genoeg frustratie is geweest”, beweerde hij.


Bitcoin 50% zeker om opnieuw $5.000 te bereiken

Vays heeft de kans op een nieuwe duik onder de $5.000 op 50% gesteld. Hij zei het volgende:

‘Denk ik nog steeds dat we nog een keer onder de $5.000 zullen dalen? Het antwoord is: eigenlijk wel.”

Omgekeerd waren de kansen dat BTC/USD deze week de bodem had bereikt veel groter, namelijk ongeveer 90%. Vays zou alleen ‘in paniek raken’ als de markten $1.000 bereikten, voegde hij nog toe. Voor de toekomst was de boodschap eenvoudig:

“De definitieve capitulatie is achter de rug, de bear markt is voorbij, maar de weg omhoog zal moeilijker zijn dan mensen beseffen.”

De schok van de sell-off van Bitcoin heeft de meerderheid van de handelaren en analisten verrast. Eén iemand zag het echter aankomen. Zo betoogde Andreas Antonopoulos afgelopen januari dat een enorme crash in Bitcoin het eerste resultaat zou zijn van wereldwijde zorgen over een recessie.

Die zorgen blijven bestaan op traditionele markten, aangezien de financiële stimuleringspakketten van de overheid om paniek tegen het Coronavirus tegen te gaan, momenteel nog weinig indruk maken.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?