bull markt
Bitcoin

Tone Vays: ‘Ik ben 100 procent bullish over Bitcoin’

Als je het aan de ervaren handelaar Tone Vays vraagt, dan is er voor Bitcoin maar één traject dat momenteel openligt: de weg naar boven. Vays is een investeerder die zich met name baseert op technische analyse. Op dit moment zit Bitcoin volgens hem in een “saaie” consolidatiefase, maar dat moet de komende weken veranderen.

Bewegende gemiddelden als steun

In een nieuwe video-update voor zijn 123.000 abonnees op YouTube deelt Vays dat er op dit moment verschillende belangrijke bewegende gemiddelden als steun fungeren voor de koers. “De consolidatie is heel saai, maar bullish. De bewegende gemiddelde gaan steeds verder uit elkaar. Het 50-weekse bewegende gemiddelde blijft vallen, terwijl het 200-weeks gemiddelde stijgt en blijft stijgen omdat er nieuwe hogere kandelaren ontstaan”, aldus de uitleg van Vays.

Verder voorziet de handelaar een zogenoemd golden cross op de weekgrafiek, omdat het 20-weekse bewegende gemiddelde het 50-weekse bewegende gemiddelde naar boven lijkt te doorkruisen.

In de technische analyse spreekt men van een golden cross als een korter bewegend gemiddelde een langer bewegend gemiddelde naar boven doorkruist. In dit geval dus die van 20 en 50 weken, wat op zich nog twee gemiddelden zijn die allebei wat meer over de lange termijn gaan.

Uitbraak binnen twee weken

Tone Vays verwacht dat het niet lang meer duurt voordat Bitcoin uitbreekt uit zijn consolidatie van twee weken. “Over een paar dagen hebben we een golden cross tussen het 20- en het 50-weekse bewegende gemiddelde en verder zien de Lucid SARs er goed uit. Het is allemaal nog bullish”, aldus Vays.

Onze allocatie is als volgt: we zitten nog altijd 100 procent bullish in de markt. Er is op dit moment niets wat ons angstig maakt. Ik denk dat we volgende week of de week daarna weer omhoog zullen gaan”, zo gaat de analist verder op zijn positieve toon.

Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 28.283 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een stijging van 1,15 procent in de boeken. Over de gehele week gemeten ligt de koers praktisch vlak met een plus van 0,43 procent.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken