Bitcoin Nieuws

Tony The Bull voorziet Bitcoin koers van 60.000 dollar

Als we de populaire analist Tony The Bull mogen geloven, dan is er een kans dat Bitcoin richting een all-time high gaat. Dit voorspelt Tony op basis van het tech-bedrijf Nvidia dat opnieuw een bezoek aan zijn all-time high bracht. De grafieken van Tony laten zien dat er een hoge correlatie tussen Bitcoin en Nvidia is.

De vraag is natuurlijk of die correlatie doorzet.

Bearmarkt rally

Nvidia verraste vriend en vijand door tijdens een mindere periode in de markt een nieuw bezoek aan zijn all-time highs te brengen. Volgens Tony is de rally van het bedrijf vooral te verklaren van weg zijn leiderschapsrol in het fungeren van de motor voor AI-modellen als ChatGPT.

De opkomst van kunstmatige intelligentie heeft veel techaandelen voorlopig gered van de pijn van een mogelijke recessie. Dankzij onder andere de goede prestaties van Nvidia wist ook de Nasdaq 100 Index op te klimmen naar een hoger hoogtepunt.

Maar wat heeft dit met Bitcoin te maken? Tot nu toe hebben we het immers alleen maar over tech-aandelen en kunstmatige intelligentie. Volgens Tony zegt het veel over het honger naar risico dat momenteel in de markt zit. Tech-aandelen doen het vaak goed op het moment dat de markt zich herstelt.

Bitcoin en Nvidia

Als we de onderstaande grafiek van Tony bekijken, dan lijkt er inderdaad sprake van enige vorm van correlatie tussen het aandeel van Nvidia en de Bitcoin koers. Waar die correlatie precies vandaan komt laat zich raden, maar het is wel interessant om te zien.

“De bovenstaande grafiek toont de correlatie tussen Nvidia en Bitcoin en die suggereert dat we binnenkort een grote koersexplosie van Bitcoin kunnen krijgen”, aldus Tony.

Er is natuurlijk geen garantie dat de correlatie tussen Bitcoin en Nvidia altijd blijft bestaan. Ook ditmaal moeten we nog maar zien of Bitcoin het in zich heeft om de chipmaker te volgen.

Als de correlatie doorzet, dan zou Bitcoin volgens Tony in theorie tot een koers van 60.000 dollar kunnen opklimmen. “Dat is alleen als Nvidia dit momentum niet vol weet te houden. Doen ze dat wel, dan kan dat voor nog hogere koersen zorgen”, aldus Tony.

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet