Bitcoin stijgt
Bitcoin

Topanalist kiest Bitcoin en moet niets hebben van altcoins

De populaire pseudonieme analist DonAlt moet op dit moment helemaal niets hebben van altcoins en ziet vooral potentie voor Bitcoin. “Ik begrijp de aantrekkingskracht voor altcoins op dit moment niet. Er komt vrijwel zeker een Spot Bitcoin ETF aan, terwijl er geen Spot altcoin ETF komt. […] Je zult mij geen altcoins zien kopen op dit moment”, aldus een duidelijke DonAlt.

Altcoins kopen een slechte strategie?

DonAlt stelt in zijn verhaal zelfs dat het een slechte strategie is om dagelijkse, wekelijks of maandelijks dezelfde altcoins te kopen; de zogenaamde Dollar-Cost-Averaging (DCA) strategie die veel mensen aanhangen. Als je op het gebied van altcoins iets zou moeten doen, dan is het volgens DonAlt het kopen van nieuwe altcoins die op de markt komen.

“[…] een nieuwe coin die nog geen mensen heeft die zwaar in de min staan die uitkomt op het moment dat het retail-publiek terug is gaat het 100x beter doen”, aldus DonAlt. Met zijn “100x beter doen” verwijst hij vooral naar bestaande altcoins die momenteel zwaar in het rood staan.

Overigens wil hij niet zeggen dat altcoins over de gehele linie genomen slecht zijn. “Er zullen uitzonderingen zijn en altcoins die het beter doen dan de rest, maar de meesten zullen verliezen van Bitcoin totdat het tij keert”, aldus DonAlt.

Ergens is het grappig dat een analist met de naam DonAlt(coin) roept dat altcoins op dit moment een slechte investering zijn.

Bitcoin heerst in bearmarkten

Op basis van de prijsactie lijkt het erop dat we de bearmarkt nog steeds niet helemaal kwijt zijn en Bitcoin is over het algemeen wat de klok slaat tijdens bearmarkten. Zie bijvoorbeeld de onderstaande grafiek van Polkadot ten opzichte van Bitcoin.

DOT/BTC grafiek 15 sep

Polkadot heeft een mooie run gehad, maar zakt nu verder en verder weg ten opzichte van de koning van de markt. Ergens is dat op dit moment ook logisch, omdat er inderdaad geen enkele andere munt is waarvoor een Spot ETF op de planning staat in de Verenigde Staten.

Wat dat betreft heeft Bitcoin op dit moment het beste verhaal en daar komt in april 2024 ook nog eens de volgende halving overheen. DonAlt lijkt in ieder geval te kiezen voor een stukje extra zekerheid met zijn keuze voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar
Is de Amerikaanse centrale bank zijn geloofwaardigheid kwijt?
Credible Crypto blijft voorlopig bullish over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit