Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Nederlandse crypto analist: Koersdalingen Bitcoin zijn bijna voorbij

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe, die zich specialiseert in de kunst van de technische analyse, denkt dat Bitcoin het grootste deel van de dalingen achter de rug heeft. Dat zou betekenen dat we op of rond de bodem zitten met Bitcoin.

Wel verwacht Van de Poppe dat het nog even duurt voordat Bitcoin echt hersteld is.

Herstel Bitcoin kan even duren

“Het gaat even duren voor Bitcoin. Hoewel het grootste deel van de dalingen achter de rug is. Misschien krijgen we nog een correctie van 5-10 procent, maar vanaf hier gaan altcoins het overnemen totdat Bitcoin zijn all-time high doorbreekt”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven lijkt er inderdaad sprake van herstel voor Bitcoin. Over de afgelopen 24 uur steeg de munt met 3 procent en staat er weer een koers van 59.300 dollar op de borden.

Daarmee staat Bitcoin alweer een stuk hoger dan de koers van 57.000 dollar die niet lang geleden nog werd bereikt. Het lijkt echter te vroeg om al te stellen dat de correcties nu echt voorbij zijn.

Het sentiment is wat dat betreft tekenend, dat ligt op dit moment precies in het midden. Niemand weet precies wat we van de komende dagen kunnen verwachten, al lijkt het erop dat de meeste analisten weer voorzichtig optimistisch worden.

Het sentiment ligt op de grond

Michaël van de Poppe ziet helemaal niets van dat neutrale sentiment en spreekt zelfs over een marktsentiment dat “op de grond” ligt.

“Particulieren zijn nog niet ingestapt en de verwachtingen zijn dat de markten alleen maar verder zullen dalen. Dat is op zich een logische verwachting na de langste bearmarkt ooit voor altcoins, die ongeveer 2,5 tot 3 jaar duurde”, aldus Van de Poppe.

Specifiek zoomt de analist in op Optimism, een layer-2 oplossing voor Ethereum, waar hij heel optimistisch over is. “Dit is één van de best presterende munten sinds het recente dieptepunt. Vanaf dat moment is de munt al met 50 procent gestegen.

Ik verwacht dat deze munt blijft rennen de komende periode. Iedere dip van 20 tot 30 procent is een kans om meer te kopen”, aldus de Nederlandse analist.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?