Bitcoin koers crash
Bitcoin

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?

Terwijl de Bitcoin (BTC) koers blijft corrigeren, rijst de vraag waar de bodem zal liggen. De meningen van crypto-experts zijn hierover verdeeld. Momenteel moet de koers hard vechten om boven het niveau van $60.000 te blijven. Sommige voorspellingen suggereren echter dat de koers nog verder zal dalen. Hoe ver kan de Bitcoin koers eigenlijk zakken?

Zakt Bitcoin naar $45.000?

Waar Bitcoin twee weken geleden nog de barrière van $70.000 leek te doorbreken, is de koers nu aanzienlijk verzwakt. Analisten verwachten daarom lagere koersdoelen. Teddy Cleps, een bekende crypto-analist, voorspelt dat de koers een bodem zal vinden rond $61.000, gebaseerd op technische indicatoren zoals het 200-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA).

Deze verwachting is nog relatief geruststellend. Michael Novogratz, een prominente investeerder, voorspelde vorige maand namelijk al een grotere daling tot $55.000. Hij wijst hierbij op macro-economische factoren zoals inflatie en acties van de Amerikaanse Federal Reserve.

De meest zorgwekkende prognose komt van Markus Thielen, oprichter en onderzoeker bij 10x Research. Hij wijst op een dubbel-top patroon in de Bitcoin-grafiek, wat als een bearish signaal wordt gezien. Volgens Thielen zou dit patroon kunnen wijzen op een verdere daling naar $50.000, en zelfs $45.000 is volgens hem een mogelijkheid.

$88.000: Realistisch doel voor de zomer?

De verwachtingen voor de korte termijn zijn niet rooskleurig, maar er is reden tot optimisme. Er vormt zich namelijk een groot bull-flag patroon. Dit patroon wordt gekenmerkt door een periode van consolidatie na een sterke stijging, wat vaak leidt tot een verdere opwaartse beweging. Het technische prijsdoel van dit patroon is een nieuwe recordhoogte van $88.000.

Als dit optimistische scenario werkelijkheid wordt, zouden juli en augustus wel eens prachtige zomermaanden kunnen worden voor crypto-enthousiastelingen. Echter, voordat deze stijging plaatsvindt, is een verdere koersdaling volgens analisten nog steeds een grote mogelijkheid.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren