Bitcoin Nieuws

Totale market cap van de crypto-industrie weer bijna op 1 biljoen

De totale market cap van de crypto-industrie is door de stijgingen van de afgelopen dagen weer bijna op 1 biljoen dollar gekomen. Zoals je in de grafiek kunt zien lijkt dit punt bijna als een soort weerstand te functioneren. Op het moment van schrijven zien we even een kleine terugval, maar het is te hopen dat die tijdelijk is.

CMC total market cap

Tijdelijke terugval?

Jammer genoeg is het onmogelijk om in een rechte kaars naar de maan te gaan met financiële assets. Dat is in principe altijd een proces van vallen en opstaan. Ook gedurende bullmarkten zien we vaak vele oplevingen en correcties die elkaar afwisselen. Nu loopt de markt ook even tegen een muur aan en is Bitcoin in het afgelopen uur zelfs met 2,21 procent gedaald. Dat neemt niet weg dat er voor de afgelopen 24 uur een plus van 8,47 procent en voor de laatste zeven dagen een plus van 20,99 procent op de borden staat.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op een koers van 20.544 dollar, terwijl eerder vannacht nog de 21.000 dollar werd aangetikt. De markt cap van Bitcoin ligt op 395,53 miljard, waarmee het nog altijd ruim 40 procent van de markt domineert. Ethereum kent bijvoorbeeld een market cap van 186,83 miljard dollar en ligt daarmee een stuk lager dan Bitcoin. Als je de stablecoins wegdenkt, dan zijn Bitcoin en Ethereum op basis van market cap wel de enige echte serieuze project op dit moment.

We zijn er nog niet

Hoewel de stijging waarmee we 2023 begonnen zijn indrukwekkend is, zijn we er nog lang niet. We hangen bijvoorbeeld nog altijd ongeveer 50 procent onder de koersen waar we op stonden voordat het Terra-Luna ecosysteem instortte in mei 2022. Langzaam maar zeker worden mensen weer hoopvol, maar iedereen zal nog sceptisch zijn. Het lijkt allemaal een beetje te mooi om waar te zijn dat alle koersen nu als een kaars omhoog gaan.

Zeker omdat de macro-economische omstandigheden niet significant veranderd zijn. In principe is de inflatie wel omlaag aan het komen en dat is positief, maar echt opgelost is het probleem nog niet. Sterker nog, de Federal Reserve geeft aan dat ze verwachten dat de rente nog gedurende het gehele jaar 2023 op dit relatief hoge niveau moet blijven.

Bitcoin nieuws

Bitcoin winnaar tijdens bankencrisis, maar geen hedge voor Amerikaanse dollar
Rustig weekend of opleving naar 30.000 dollar voor Bitcoin?
Dwpbank wil crypto aanbieden aan 1.200 Duitse banken
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?