Crypto chart with green candlesticks
Bitcoin

Bitcoin koers breekt trendlijn en blaast voorbij de 21.000 dollar

De Bitcoin koers zette de comeback van de afgelopen dagen ook ’s nachts door. In de nacht van 13 op 14 januari is de koers namelijk voor het eerst sinds begin november boven de 21.000 dollar uitgebroken. Het is hiermee uiteraard nog te vroeg om te roepen dat de bearmarkt helemaal voorbij is, maar het begin van een positieve ontwikkeling is er in ieder geval.

Bitcoin breekt belangrijke trendlijn

De meeste analisten zijn het er nog niet helemaal over eens hoe ze de huidige opmars van Bitcoin moeten beoordelen. Velen waarschuwen nog voor de onvermijdelijke correctie, die Bitcoin mogelijk weer ver omlaag kan trekken. Maar over de gehele week gemeten staat er een plus van 25 procent op de borden en dat is een serieuze stijging. Dit zijn de stijgingen die daadwerkelijk de potentie hebben om de trend te veranderen.

We staan met de koers van bijna 21.000 dollar ook weer boven de all-time high van 20.000 dollar. Ook het 200-daags voortschrijdend gemiddelde moest eraan geloven. De bulls proberen de controle echt weer over te pakken van de bears en zijn behoorlijk aan het vlammen.

“Net als Ethereum, begint ook Bitcoin momentum te pakken,” zo laat on-chain analist Material Indicators weten. Verder schrijft de analist dat Bitcoin de kracht van Ethereum kopieert op de kortere tijdsframes. “Maak je klaar voor volatiliteit,” zo sluit Material Indicators zijn verhaal af.

Nieuwe bullmarkt in aantocht?

De huidige weekkandelaar van Bitcoin is volgens Rekt Capital enorm bullish. Zodanig zelfs, dat hij hem vergelijkt met de weekkandelaar van april 2019, die uiteindelijk een nieuwe bullmarkt bevestigde. Er zijn dus serieuze analisten die de kans aanwezig achten dat er met deze opleving een nieuwe bullmarkt is begonnen. Uiteindelijk is enthousiasme en hype het enige dat nodig is om een bullmarkt te veroorzaken. 

We moeten echter niet vergeten dat de renteverhogingen van de Federal Reserve nog niet klaar zijn en dat de volledige impact daarvan nog niet voelbaar is. Wat dat betreft is het echt nog even uitkijken, voordat we echt van een bullmarkt kunnen spreken. Geduld is de sleutel, maar we kunnen niet ontkennen dat het er allemaal goed uitziet.

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers