Regulatie Nieuws

Towerbank uit Panama gaat cryptodiensten aanbieden

De Towerbank, een financiële instelling uit Panama met ruim 200 werknemers, gaat naar verluidt de weg vrijmaken voor crypto gerelateerde accounts.

Crypto-rekeningen via de bank

In Panama is een blockchain-bijeenkomst georganiseerd door de ‘Chamber of Digital Commerce & Blockchain of Panama’. Daar kwamen diverse vertegenwoordigers opdagen van diverse partijen, waaronder de Towerbank. Zij maakten bekend dat crypto-enthousiastelingen binnenkort crypto-rekeningen kunnen openen bij de bank.

De uitvoerend directeur van de ‘Latam Blockchain Summit’, Cristobal Pereira, was ook aanwezig bij de bijeenkomst. Hij deelde via Twitter het volgende:

De Towerbank is cryptovriendelijk. Crypto-enthousiastelingen kunnen binnenkort zonder angst een rekening openen en opnames van crypto-exchanges storten.

Bevestiging deelname crypto-markt

Ook de Towerbank heeft via Twitter een crypto-bericht geplaatst waarin het volgende staat: “Hallo, crypto-community!” De Tweet is momenteel vastgemaakt aan hun profiel. Het bevestigt hun aankomende deelname aan de crypto-markt.

Nog enkele onduidelijkheden

Toch zijn er nog enkele onduidelijkheden. Het is niet zeker of Towerbank directe crypto aan gaat bieden voor cryptodiensten, of dat ze dit anders gaan oplossen. Ook wordt het limiet van crypto-transacties nog vastgesteld. Verwacht wordt dat dit beperkt wordt tot $5.000 per maand, maar dit bedrag zou nog aangepast kunnen worden. Naar verluidt kunnen klanten hun crypto-accounts van bijvoorbeeld Binance binnenkort rechtstreeks gaan koppelen met hun bank. Ook dit moet nog bevestigd worden.

Het is echter wel positief nieuws vanuit de bankenwereld. Steeds meer banken gaan over tot het aanbieden van dergelijke crypto-diensten. Het land heeft ook nog geen officiële crypto-wetten. Alhoewel crypto ook in Panama steeds populairder wordt, kan een dergelijke crypto-wet nog even op zich laten wachten.

Regulatie nieuws

Advocaat-generaal van Bahama’s verdedigt werkwijze van zijn land rondom FTX debacle
Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten