Crypto miner
Bitcoin

Transactiekosten Bitcoin op hoogste niveau in 24 maanden

De transactiekosten op het Bitcoin netwerk zijn omhoog geschoten naar een gemiddelde van 37 dollar per stuk, wat het hoogste niveau is sinds april 2021. Hoge transactiekosten zijn vooral een positieve ontwikkeling voor Bitcoin miners, die momenteel gigantische omzetten binnenhalen. De stijging van de transcatiekosten lijkt vooral toe te wijzen aan de hype rondom Bitcoin Ordinals, het protocol wat het mogelijk maakt om NFTs en tokens op Bitcoin te lanceren.

Transactiekosten Bitcoin. Bron: bitinfocharts.com

Bijzondere explosie voor de transactiekosten

De explosie van de transactiekosten op het netwerk van Bitcoin is bijzonder te noemen.

Waarom?

Omdat we in september en begin oktober nog konden ‘genieten’ van transactiekosten van 1-2 dollar per stuk. Voor mensen die Bitcoin regelmatig gebruiken zijn deze ontwikkelingen niet goed.

Al kan het voor het Lightning Network, de tweede laag op Bitcoin, juist wel weer voor een impuls zorgen. Hogere transactiekosten betekenen immers dat mensen op zoek gaan naar manieren om hun kosten te drukken.

1,2 miljoen nieuwe Ordinals op Bitcoin

De reden voor de explosie van de transactiekosten is duidelijk. Van vrijdag tot zondag werden er volgens Dune Analytics 1,2 miljoen nieuwe Ordinals inscripties op de blockchain van Bitcoin geplakt.

Uiteindelijk veroorzaakte dat een rij van 300.000 onbevestigde transacties voor het netwerk van Bitcoin. De populariteit van Ordinals zorgt inmiddels voor een splitsing binnen de gemeenschap van Bitcoin.

Ontwikkelaar Luke Dashjr noemt de tokens zelfs “spam” en iets dat opgelost moet worden met een upgrade. Voor Bitcoin miners mag het nog wel wat langer duren, omdat zij op dit moment gigantisch goed verdienen aan transactiekosten op Bitcoin.

Dat zorgt ervoor dat de aandelen van Bitcoin miners een paar hele mooie dagen meemaken.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk