polygon (matic)
Altcoin

Transactiekosten Polygon stijgen 1.000%, wat is er gaande?

De transactiekosten op Polygon, een tweede laag van Ethereum, zijn met 1.000 procent gestegen vanwege de gigantische hype rondom Ordinals, een protocol om tokens te creëeren op de blockchain van Polygon.

Uiteindelijk vallen de transactiekosten op Polygon met 0,10 dollar per transcatie nog alleszins mee. Zeker als je dat vergelijkt met Bitcoin en Ethereum, waarvoor een stijging van de transcatiekosten van 1.000 procent bijna desastreus zou zijn.

Oprichter Polygon is stomverbaasd

Polygon-oprichter Sandeep Nailwal is stomverbaasd over de stijging van de transactiekosten op zijn blockchain.

“Wat is er aan de hand op de Proof-of-Stake blockchain van Polygon? 6 miljoen transacties in de laatste 24 uur, met een gemiddelde van 170 transacties per seconde, waardoor er ruim 1 miljoen MATIC op de digitale brandstapel is gekomen, de transactiekosten schoten omhoog, maar er waren geen problemen”, aldus Nailwal.

De reden voor de gigantische stijging in de activiteit van het netwerk zit dus in het enthousiasme over de nieuwe POLS-tokens.

De bovenstaande data van Dune Analytics toont dat er op 17 november meer dan 100 miljoen PRC-20 tokens gemaakt zijn met het nieuwe protocol.

De PRC-20 tokens zijn gebaseerd op de ERC-20 tokens van Ethereum, waar sinds eerder dit jaar ook een Bitcoin-variant van bestaat die momenteel heel populair is.

Het regent tokens in de crypto-wereld

Je vraagt je soms weleens af wanneer de creatie van nieuwe tokens een stopt of wanneer we in ieder geval een daling van de groei van het aantal tokens kunnen waarnemen.

Tot nu toe blijft het totale aantal tokens alleen maar verder exploderen.

Als we de cijfers van CoinMarketCap mogen geloven, dan zijn er op dit moment meer dan 2 miljoen (!) verschillende projecten gelanceerd. Terwijl Bitcoin nog steeds ruim 51 procent van de markt domineert.

Dat zegt genoeg over hoe klein en nietszeggende de meeste projecten zijn. Al helemaal als je gaat kijken naar de handelsvolumes.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polygon of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Gigantische crypto winst: Handelaar zet $800 om In $400.000 met memecoin
Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom