Travala voegt Tether (USDT) toe als betalingsoptie

Travala(.com), het cryptocurrency vriendelijke hotelboekingsplatform, heeft Tether (USDT) toegevoegd als betalingsoptie.


Logische vervolgstap

Dit maakte het bedrijf bekend via een blogpost op hun website. Matt Luczynski, de CEO van Travala, heeft hierin gezegd dat een gedeelte van de missie van het bedrijf is om haar gebruikers een ruime keuze te bieden uit de meest bekende en gebruikte cryptocurrencies. De toevoeging van USDT is volgens hen dan ook een logische vervolgstap.

Naast USDT, accepteert Travala ook betalingen in Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Bitcoin Cash (BCH), Stellar (XLM) en Cardano (ADA). Ook heeft het boekingsplatform een eigen cryptocurrency; Travala.com (AVA). Gebruikers kunnen ook met deze cryptocurrency betalen.


Tether (USDT)

Tether (USDT) kwam in 2007 voor het eerst de cryptocurrencymarkt op. Doordat het een stablecoin is, werd beloofd dat prijsschommelingen zouden worden voorkomen met zijn 1-op-1 ratio met de Amerikaanse dollar ($).

Het komt vaak voor dat handelaren die cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum of Ripple accepteren, dat zij dit na de betaling omzetten in Tether. Hiermee beschermen de handelaren zich tegen de volatiliteit die cryptocurrencies met zich meebrengen. Door de toevoeging van USDT als directe betalingsmethode, betaalt een gedeelte van de gebruikers rechtstreeks in deze vorm.