Justin sun
Exchange, Tron

Tron-oprichter Justin Sun wil $ 1 miljard investeren in DCG

De Chinese crypto-ondernemer en oprichter van Tron, Justin Sun, heeft laten weten dat hij bereid is om 1 miljard dollar van zijn eigen vermogen te besteden aan het kopen van activa van Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van de omstreden crypto-geldschieter Genesis, zo blijkt uit een bericht van Reuters.

Gaat Justin Sun DCG uit de problemen helpen?

Digital Currency Group, het moederbedrijf van Genesis, is dringend op zoek naar manieren om geld in te zamelen en heeft zelfs overwogen om een deel van de bedrijven die behoren tot de groep te verkopen. Onder de bedrijven in zijn portfolio bevinden zich bijvoorbeeld crypto-activabeheerder Grayscale en meer dan 160 andere bedrijven.

Een van de partijen die geïnteresseerd is in het kopen van een deel van de activa van de Digital Currency Group is Tron oprichter Justin Sun. In een interview met Reuters verklaarde Sun bereid te zijn om tot $1 miljard uit te geven om deze activa te bemachtigen. Hoewel de specifieke activa waarin Sun geïnteresseerd was niet werden bekendgemaakt, maakte zijn woordvoerder duidelijk dat hij genoeg rijkdom had, zowel in crypto als in traditionele valuta, om de investering te doen.

Digital Currency Group heeft nog geen reactie gegeven op de kwestie.

De problemen van DCG en Genisis

Dat DCG in de problemen zit is je vast niet ontgaan. Het bedrijf heeft een liquiditeitsprobleem en moet verschillende grote crypto bedrijven, waaronder Gemini en het Nederlandse Bitvavo, nog veel geld terugbetalen.

In een open brief die begin 2023 werd gepubliceerd, eisten mede-oprichter Cameron Winklevoss van Gemini dat Genesis zijn schuld van $900 miljoen aan Gemini Earn zou terugbetalen. Cameron intensiveerde vervolgens de publieke ruzie door te zeggen dat de CEO van DCG, genaamd Barry Silbert, ontslagen zou moeten worden.

Hoewel Silbert heeft geprobeerd wat ruimte te creëren tussen zijn bedrijf en de problemen van Genesis, overweegt het bedrijf naar verluidt activa te verkopen om de schuld van $3 miljard te dekken. Genesis was een van de eerste bedrijven die te lijden had onder de FTX-uitbraak, waardoor opnames van het uitleenplatform midden november werden bevroren.

Dat het bedrijf nog altijd grote problemen heeft is wel duidelijk. Maar wellicht komt een oplossing dichterbij met het miljarden aanbod van Justin Sun.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?