Altcoin

Tron’s nieuwe ‘Sun Genesis Mining’ laat koers enorm stijgen

Het opwaartse momentum van Tron (TRX) is waarschijnlijk het resultaat van de mining van Sun Genesis die onlangs van start is gegaan.


Tron houdt zich staande, ondanks vele prijsdalingen

Een snelle blik op Coinmarketcap onthult dat Tron (TRX) zich zeer goed staande houdt in een crashende cryptomarkt. De cryptomunt is een van de weinige grote crypto valuta’s die niet is getroffen door de forse daling van de Bitcoin. De andere cryptomunt in de top 20 die nog steeds winst vertoont, is Polkadot (DOT). De waarde van Tron is in de afgelopen 2 dagen met 25% gestegen.

TRX koers stijgt – Bron: Tradingview

Bullish als resultaat van SUN Genesis Mining

Op 30 augustus beloofde Justin Sun de Tron gemeenschap een nieuw avontuur dat hij de komende dagen zou aankondigen. Het avontuur werd onthuld op 31 augustus en had de naam ‘SUN Genesis Mining’. In een tweet zei Sun het volgende:

”Ik ben blij om aan te kondigen dat er is besloten $SUN te lanceren. SUN, dat een totaal zelfbesturend gemeenschap manifesteert, is een levende demonstratie in het samensmelten van encryptie met artistieke expressie”.

SUN wordt volledig beheerd door de Tron gemeenschap via open-source smart contracten. De lancering van SUN Genesis-mining was een eerbetoon aan de decentralisatie zoals uitgewerkt door Satoshi Nakamoto. Volgens de Tron Foundation kunnen TRX houders deelnemen aan SUN mining via de volgende stappen:

”Stort alle TRX die u in SUN mining wilt gebruiken in uw TRONLink wallet.
Daarna gaat u naar SUN.Market of sun.io, het wordt verbonden met uw TRONLink-account. Vevolgens klikt u op Genesis mining. Als laatste voert u het bedrag van TRX in dat u wilt inzetten.

Nadat je de TRX tokens gedurende de aanbevolen eerste 14 dagen hebt gestaked, kun je jouw TRX ontgrendelen en uw SUN winst claimen.

Toen Justin Sun op 30 augustus een nieuw project aankondigde, verhandelde de TRX token rond de $0,025. Sindsdien is de Tron (TRX) koers gestegen tot een piek van $0,44. Dit laatste prijsniveau was voor het laatst gezien in juni 2019.

De Tron prijs is dus flink gestegen terwijl de Bitcoin en andere grote crypto valuta’s aanzienlijke verliezen geleden hebben. Het opwaartse momentum van Tron is bijna zeker het resultaat van de mining van Sun Genesis die gisteren, 2 september, van start ging.