Bitcoin

Trump dringt aan op negatieve rente – Goed voor Bitcoin?

De Amerikaanse centrale bank zou de volgende bank kunnen zijn die negatieve rentetarieven op gaat nemen. Is dit goed voor de Bitcoin koers?


Fed moet recessie bestrijden

Ondanks dat de Fed de rente nog nooit zo veel heeft verlaagd, heeft de bank wellicht geen andere optie en moet het volgende week een negatieve rente in gaan voeren. Zo stelt de voormalig president van de Federal Reserve ,genaamd Narayana Kocherlakota.

Hij zei dat op 24 april de rentetarieven, die al op een dieptepunt van 0,25% stonden, verder zouden moeten dalen. Zelfs als ze dan negatief zouden worden. Kocherlakota schreef voor Bloomberg:

“Ongekende situaties vereisen ongekende acties. Daarom moet de Fed een snel groter wordende recessie bestrijden door voor de allereerste keer de rente onder de nul te brengen.

Negatieve tarieven betekenen in feite dat banken moeten betalen om hun deposito’s aan te houden. Ze moeten deze kosten doorberekenen aan de klanten. Dit fenomeen vindt al plaats in Europa.

President Donald Trump heeft herhaaldelijk zijn steun uitgesproken voor lagere rente tarieven. Bovendien bekritiseerde hij vorig jaar de Fed-voorzitter Jerome Powell omdat hij er niet in slaagde om drastisch te bezuinigen. Nu krijgt de president misschien eindelijk zijn wens.

Bron: macrotrends.net


Is dit goed voor de Bitcoin?

Het is lastig om in te schatten of de negatieve rente voordelig is voor de Bitcoin. Aan de ene kant zou je zeggen dat het voordelig is omdat mensen/ bedrijven hun geld niet meer op slaan bij de bank omdat ze ervoor moeten betalen. Dat betekent dat er een mogelijkheid is dat er meer geld richting de cryptowereld zou gaan vloeien.

Aan de andere kant kan het ook een negatief gevolg hebben voor de cryptowereld. Wanneer mensen geld verliezen omdat ze negatieve rente moeten betalen zullen mensen minder geld overhouden om te investeren. Dat zou kunnen betekenen dat er juist minder geld richting Bitcoin zal stromen. Het is dus lastig om te voorspellen wat de negatieve rente voor de Bitcoin koers zou betekenen. Wanneer mensen massaal overstappen naar de cryptowereld zal dit zorgen voor een enorme koersstijging. De vraag is alleen of mensen dit aandurven.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom