Elon musk
Bitcoin

Trump en Elon Musk vermijden crypto in interview

Donald Trump en Elon Musk zijn ongetwijfeld twee van de meest besproken personen van dit moment. Een recent interview tussen de twee op Twitter Spaces werd dan ook met grote belangstelling gevolgd en trok veel kijkers. Maar een belangrijk onderwerp waar velen op hoopten, bleef onaangeroerd: cryptocurrencies.

Meer dan een miljoen luisteraars volgden het gesprek live. Veel crypto-enthousiastelingen hoopten dat Trump zijn standpunt over digitale valuta zou verduidelijken.

In plaats van crypto ging het gesprek echter over andere bekende politieke onderwerpen, zoals de beveiliging van de zuidelijke grens van de Verenigde Staten, de Russische invasie van Oekraïne in 2022, immigratiekwesties en de rol van vicepresident Kamala Harris. Zelfs Elon Musk, een bekende voorstander van de memecoin Dogecoin (DOGE), liet het onderwerp onbesproken.

Teleurstelling onder crypto-fans

Het ontbreken van een discussie over crypto in het interview was een teleurstelling, vooral omdat beide personen bekendstaan om hun positieve houding ten opzichte van het onderwerp.

Op Polymarket, een platform voor voorspellingsmarkten, was er dan ook meer dan $4 miljoen ingezet op de verwachting dat Trump termen zoals “crypto” zou noemen.

De crypto visie van Trump

Toch lijkt Trump groot crypto fan te zijn. Tijdens een speech bij de Bitcoin Conference 2024, suggereerde Trump dat hij de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) wilde ontslaan.

In een recent interview met Adin Ross waarschuwde de voormalige president de huidige Amerikaanse regering om de nationale Bitcoin (BTC) voorraad niet te verkopen, maar juist in de staatskas op te nemen.

Trump benadrukte dat Amerika moet blijven innoveren op het gebied van digitale activa om niet achterop te raken ten opzichte van landen zoals China, dat al vooroploopt in cryptocurrency en kunstmatige intelligentie.

Hij prees de cryptowereld als een moderne vorm van geld en onderstreepte het belang van investeren in energie-infrastructuur om de toekomst van Bitcoin-mijnbouw in de Verenigde Staten te waarborgen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13