Regulatie

Trump gaat verkiezingen winnen volgens voorspellingsmarkten: betrouwbaar?

De Bitcoin (BTC) koers doet het de laatste tijd erg goed. Een van redenen hiervoor lijkt de toenemende kans van Donald Trump te zijn bij de aankomende verkiezingen in de Verenigde Staten. 

Op voorspellingsmarkten heeft de Republikein nu een ruime voorsprong op zijn directe tegenstander Kamala Harris, met crypto-voorspellingsplatform Polymarket in het bijzonder. 

Volgens de traditionele peilingen is het echter nog een nek-aan-nek race waarin nog alles lijkt te kunnen gebeuren. Dit roept de vraag op of voorspellingsmarkten wellicht wordt gemanipuleerd.

Kalshi-oprichter komt met data

Het grote contrast heeft velen doen twijfelen of de resultaten van de voorspellingsmarkten, die de laatste jaren steeds populairder worden, wel betrouwbaar zijn. Kritiek gaat vooral over mogelijke manipulatie door enkele grote jongens, om zo de uitkomsten te beïnvloeden en zelf meer geld te kunnen verdienen.

Tarek Mansour, de oprichter van de Kalshi voorspellingsmarkt, sprak deze zorgen gisteren tegen in een bericht op socialmediaplatform X. Hij toonde aan dat op zijn platform de mediaan van de inzetgrootte juist hoger is bij Harris dan bij Trump. Dit betekent dat de kansen van Trump meer door de massa worden gedragen dan bij Harris het geval is. 

‘’Er zijn simpelweg meer handelaren die op Trump wedden dan op Kamala. Ongeveer 60% van de handelaren kiest voor Trump, terwijl 40% voor Kamala kiest,’’ zo schreef Mansou.

Ook haalde hij de stelling onderuit dat de kansen worden gemanipuleerd door buitenlanders, door te zeggen dat Kalshi uitsluitend in de VS opereert. ‘’De kansen op Kalshi komen uitsluitend van Amerikanen. Geen buitenlandse invloed,’’ aldus Mansou.

Trump’s kansen op Polymarket bereikt recordhoogte

Trump heeft een kans van 57% om het Witte Huis te betreden volgens Kalshi. Volgens Polymarket, de grootste voorspellingsmarkt uit de cryptowereld, is de kans op een overwinning van Trump zelfs nóg groter op 60,7%. Vrijdag stond dit zelfs nog op een piek van 62,9%. Sinds Harris het stokje overnam van Joe Biden in de verkiezingsstrijd is de kans nog niet zo hoog geweest.

Eerder deze maand kon je nog in het crypto nieuws lezen dat Elon Musk beargumenteerde dat voorspellingsmarkten zoals Polymarket een stuk accurater zijn dan traditionele peilingen ‘’omdat er daadwerkelijk geld op het spel staat’’.

Het cryptoland hoopt in ieder geval dat dit het geval is, en Trump er over iets meer dan twee weken met de winst vandoor gaat. Hij is op papier namelijk de meest gunstige kandidaat voor de Amerikaanse crypto-industrie. Hij heeft met grote beloftes de harten van investeerders gestreeld. Zo wil hij de inbeslaggenomen bitcoins aan de staatskas toevoegen en de omstreden SEC-voorzitter Gary Gensler de laan uitsturen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Japanse politicus stelt verlaging voor van crypto-belasting naar 20%
Japanse autoriteiten arresteren voor het eerst oplichters door analyse van Monero-transacties
Federal Reserve suggereert strengere regels of verbod op Bitcoin om overheidsfinanciën te beschermen
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk