trump
Bitcoin

Trump wil van VS ‘wereldhoofdstad van crypto’ maken, vraagt Musk voor nieuw team

Donald Trump blijft zijn steun voor de cryptosector benadrukken. Tijdens een toespraak op donderdag bij het Economic Club of New York sprak hij wederom positief over cryptomunten en onthulde ambitieuze plannen om van de Verenigde Staten een wereldwijde crypto-hub te maken.

“In plaats van nieuwe industrieën tegen te werken, zullen we ze omarmen, waaronder het transformeren van Amerika tot de wereldhoofdstad van crypto en Bitcoin,” aldus Trump.

Elon Musk en Trump slaan handen ineen

Een van de meest opmerkelijke momenten in Trumps toespraak was de benoeming van Elon Musk, CEO van Tesla, als mogelijke voorzitter van een nieuwe overheidscommissie. Trump kondigde aan dat Musk heeft toegezegd een volledige audit van de Amerikaanse federale overheid te leiden. De commissie zal aanbevelingen doen voor ingrijpende hervormingen.

Trump grapte: “Elon, omdat hij het niet zo druk heeft, heeft ermee ingestemd deze taak op zich te nemen. Als hij tijd heeft, is hij de juiste man voor de job.” Musk bevestigde dit later via een post op X, waarin hij benadrukte dat hij geen beloning of erkenning voor deze rol verwacht.

Fraude en onrechtmatige betalingen aanpakken

De eerste opdracht van de commissie zal zijn om binnen zes maanden een actieplan op te stellen om fraude en onrechtmatige betalingen volledig te elimineren. Trump benadrukte dat dit de overheid biljoenen dollars kan besparen.

Volgens het Amerikaanse Government Accountability Office werd in 2023 naar schatting $236 miljard onrechtmatig uitgekeerd, en sinds 2003 is dit opgelopen tot ongeveer $2,7 biljoen.

Trump profileert zich als pro-crypto kandidaat

Trump heeft zich in zijn huidige verkiezingscampagne opnieuw gepresenteerd als een pro-crypto kandidaat, waarschijnlijk om de toenemende groep crypto-investeerders aan te spreken. Ook zijn familie is betrokken bij een DeFi-project dat gericht is op het bevorderen van de adoptie van stablecoins, hoewel er nog weinig details bekend zijn over dit initiatief.

Wie had een paar jaar geleden kunnen voorspellen dat Donald Trump en Elon Musk zouden samenwerken om het Amerikaanse financiële systeem ingrijpend te hervormen? Toch lijkt het nu werkelijkheid te worden. Er staat echter nog een grote uitdaging voor de deur: Trump moet eerst nog de verkiezingen winnen. Het zijn opmerkelijke tijden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt