Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Alarmbellen voor Bitcoin: Twee indicatoren voorspellen koersdaling

De Bitcoin koers staat op een all-time high, maar een paar indicatoren wijzen op oververhitting. Over het algemeen is dat een signaal dat we vanaf hier weleens aan een daling kunnen beginnen met de digitale munt. Je kunt ook in een bullrun natuurlijk niet verwachten dat de koers alleen maar blijft stijgen.

Correcties horen er helaas bij, hoe pijnlijk dat ook kan zijn voor ons als investeerders.

Verkoopsignaal van de TD Sequential Indicator

De onafhankelijk analist Ali Martinez publiceerde een signaal dat vanaf begin februari iedere daling van 1,6% tot 3,5% wist te voorspellen. Het gaat om de TD Sequential Indicator die op de 12-uur grafiek een verkoopsignaal geeft.

“Dit is een trend die korte-termijn handelaren in de gaten moeten houden!”, zo riep de analist.

Deze indicator wordt gebruikt om korte-termijn trendomkeringen te voorspellen, gebaseerd op de dagelijkse hoogte- en dieptepunten van de Bitcoin koers.

In dit geval voorspelt de indicator dat de Bitcoin koers vanaf het huidige niveau met 3,5% kan dalen tot ongeveer 70.000 dollar. Dat zijn dalingen waar de meeste investeerders niet meteen van zullen schrikken.

Is de Bitcoin koers oververhit?

De Bitcoin koers zit vanaf 23 januari in een bijzondere opwaartse trend. Vanaf dat moment is de Bitcoin koers zonder echte correcties blijven stijgen. Dat heeft vooral te maken met het succes van de Spot Bitcoin ETFs, die voor miljarden dollars aan kapitaal richting de industrie slepen.

Die stijgingen zorgen er echter wel voor dat Bitcoin op verschillende punten oververhit lijkt. Analisten van CryptoQuant waarschuwen dat Bitcoin binnenkort weleens gigantische correcties kan ondergaan, ondanks dat het momenteel nieuwe koersrecords begint te verkennen.

Enkele dagen geleden publiceerde CryptoQuant al enkele grafieken waarin te zien is dat Bitcoin oververhit raakt. Aan de andere kant zijn we nu een paar dagen verder en staat de koers nog hoger.

Dat laat ook zien dat het heel lastig blijft om exact te voorspellen waar die oververhitting dan toeslaat en voor een correctie zorgt. Uiteindelijk gaat het in de financiële markt om timing. Je kunt één maand roepen dat de markt oververhit is, maar als je pas na 30 dagen en een stijging van 100 procent gelijk krijgt, dan had je waarschijnlijk beter in de markt kunnen zitten.

Helaas is de financiële markt niet zo voorspelbaar en is investeren niet zo makkelijk als het lijkt.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging