Bitcoin

Twee jaar geleden voorspelde Kim Dotcom al stijging Bitcoin

Kim Dotcom, bekend van het voormalige data-hostingbedrijf Megaupload, heeft onlangs zijn Twitter-volgers gefeliciteerd. Dit naar aanleiding van een Tweet die hij in 2018 plaatsten, waarin hij advies gaf om Bitcoin (BTC) aan te schaffen.


Er komt 100% een grote crash

Naast de stijging van Bitcoin, is goud in deze zelfde periode ook aanzienlijk in waarde gestegen. Hierom feliciteerde Kim Dotcom niet enkel diegene die BTC aangeschaft hebben, maar ook diegene die hetzelfde hebben gedaan met goud.

Zo adviseerde Dotcom zijn volgers in augustus van 2018, die bekend is van het populaire data-hostingbedrijf Megaupload tot de aanschaf van bovengenoemde activa. Megaupload is inmiddels offline gehaald wegens het grootschalig delen van illegaal verkregen bestanden.

Volgens Dotcom zou de Amerikaanse dollar ‘waardeloos’ worden. Hij geloofde er dan ook in dat de Amerikaanse economie zou instorten. Op zijn beurt zou dit vervolgens alle andere traditionele valuta’s ook naar beneden trekken. Hierover gaf hij destijds al een toelichting:

“Het zullen lastige tijden worden. Er komt 100% een grote crash. Hier kun je jezelf wel gedeeltelijk voor beschermen door een deel van je vermogen te investeren.”


Nutteloos papier

Volgens een Twitter-gebruiker zouden de volgers van Dotcom niets anders doen dan ‘nuttelozer papier’ maken wanneer zij zijn advies zouden opvolgen. Volgens Dotcom zou de gebruiker hier ‘nieuw moeten zijn’.

Dotcom is niet nieuw in de cryptocurrency-wereld en dat is ook zeker niet onbekend gebleven. Zo maakte Dotcom in oktober 2019 al bekend dat hij een eigen BTC-token wou gaan lanceren via de cryptocurrency exchange Bitfinex, genaamd K.im. Later, in november 2019, werd de verkoop van de tokens echter zomaar stopgezet. Dit kwam destijds door de veranderingen vanuit de regelgevende partijen, die de regels en eisen omtrent dergelijke cryptocurrency-projecten strenger maakten. De reden hierachter was om het destijds stijgende aantal fraude-projecten te verminderen. Dit lijkt inmiddels (gedeeltelijk) geslaagd.

Momenteel wordt Bitcoin verhandeld voor ruim $12.000, nadat de nummer 1 cryptocurrency gisteren uitbrak. Goud is in de afgelopen weken boven de $2.000 uitgestegen, waardoor beide activa’s mooie winsten hebben geboekt.

 

Bitcoin nieuws

Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Bitcoin ETF’s halen $1,2 miljard op in beruchte septembermaand
Bitcoin ETF’s zagen gisteren bijna $500 miljoen instroom, grootste instroom sinds juni
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen