Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Twee redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag

De cryptomarkt bevindt zich in een neerwaartse trend, met Bitcoin (BTC) voorop. Na enige tijd boven de $37.000 verhandeld te zijn, is de koers van Bitcoin op het moment van schrijven gedaald tot ongeveer $36.000. Deze daling lijkt een tweetal oorzaken te hebben.

Analyse van de huidige daling in de Bitcoin Koers

De huidige daling in de Bitcoin koers lijkt deels te wijten aan een lage liquiditeit, zoals blijkt uit de liquiditeitsgrafiek. Er zijn opvallend weinig kooporders voor een BTC prijs boven de $33.000. Deze aanhoudend lage liquiditeit kan leiden tot verdere prijsdalingen. Een gebrek aan koopinteresse op hogere prijsniveaus kan pogingen om de prijs te verhogen snel doen uitputten, resulterend in een verdere prijsdaling.

Een andere belangrijke factor is de recente liquidatie van ongeveer $21 miljoen aan BTC long posities, volgens data van blockchain analyse platform CoinGlas. Dergelijke liquidaties kunnen leiden tot verhoogde marktvolatiliteit. Wanneer grote long posities geliquideerd worden, kan dit leiden tot plotselinge en aanzienlijke prijsschommelingen. De huidige liquidaties duiden mogelijk op een bearish trend, waarbij beleggers posities sluiten of gedwongen worden te sluiten door dalende prijzen.

Op dit moment lijkt de markt op een kruispunt te staan, met een daling die waarschijnlijker lijkt dan een stijging. De duur van deze daling is echter onzeker. Een mogelijke positieve ontwikkeling die Bitcoin uit dit onzekere sentiment zou kunnen trekken, is het goede nieuws over de lancering van een Spot exchange-traded fund (ETF).

Analist voorziet correctie

Volgens de bekende crypto-analist Ali Martinez wijst het huidige momentum van Bitcoin op een bearish trend. Ondanks recente positieve koersbewegingen, signaleert Martinez een belangrijke discrepantie: de koersstijging van Bitcoin loopt niet parallel met de groei van het netwerk. Deze mismatch ziet hij als een “rode vlag”.

Hij stelt dat de toename in het gebruik van het Bitcoin-netwerk achterblijft bij de koersstijgingen, wat kan wijzen op een zwakke fundament onder de huidige opwaartse trend. Martinez merkt ook op dat aankopen van Bitcoin door beleggers op beurzen en grote institutionele investeerders kunnen bijdragen aan deze divergentie tussen de koers en de netwerkgroei.

Handel €10.000 gratis en krijg €10 bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers