Bitcoin
Bitcoin

Tweederde van institutionele beleggers houdt Bitcoin vast of koopt bij in tweede kwartaal

In januari van dit jaar betrad een waslijst aan Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de Amerikaanse handelsbeurzen. Dit opende direct de deuren naar een nieuwe kapitaalstroom van institutionele investeerders, zoals je enkele maanden geleden al in het Bitcoin nieuws kon lezen. 

Uit nieuwe indieningen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat het overgrote deel van de institutionele investeerders uit het eerste kwartaal hun BTC-bezittingen heeft vastgehouden of zelfs uitgebreid in het tweede kwartaal.

44% vergroot BTC-positie, 22% houdt vast

Professionele investeerders zijn verplicht om hun investeringen openbaar te maken via een zogenaamde 13F-melding bij de SEC. Deze formulieren moeten elk kwartaal worden ingediend en geven een overzicht van de effecten die in het bezit zijn van de financiële instellingen. 

Door de verplichting is het inzichtelijk wie er in de Bitcoin ETF’s investeert. Na het eerste kwartaal werden er een totaal van 1.479 combinaties van instituties en ETF’s geteld. Dit betekent niet dat 1.479 verschillende instituties hebben geïnvesteerd in de Bitcoin-fondsen, aangezien veel instellingen posities in verschillende ETF’s openen.

Matt Hougan, de chief investment officer van Bitwise, liet eerder vandaag op socialmediaplatform X weten dat uit de nieuwe 13F-indieningen blijkt dat dit aantal in het afgelopen kwartaal met 30% is gestegen tot 1.924.

Bovendien heeft 44% van de institutionele investeerders uit het eerste kwartaal hun Bitcoin ETF-posities vergroot in de maanden april tot en met, juni, terwijl 22% geen wijzigingen heeft aangebracht.

Slechts 21% van de investeerders heeft hun posities verminderd en 13% heeft deze volledig afgebouwd, wat “een behoorlijk goed resultaat is, vergelijkbaar met andere ETF’s’’.

Institutionele Bitcoin ETF-adoptie zet door

Hougan concludeert dat de adoptie van bitcoin ETF’s onder institutionele investeerders in het afgelopen kwartaal is doorgegaan vanuit het eerste kwartaal. ‘’De trend blijft sterk,’’ aldus Hougan.

In tegenstelling tot het grandioze eerste kwartaal, heeft de Bitcoin koers zich maar weinig bewezen in het tweede kwartaal. Bitcoin heeft grotendeels geschommeld tussen $60.000 en $70.000, waardoor veel retail-investeerders uit de markt zijn gestapt.

Hougan merkt op dat institutionele investeerders daarentegen ‘diamond hands’ zijn die niet uit paniek verkopen wanneer de volatiliteit toeneemt: 

“Als je dacht dat institutionele beleggers bij het eerste teken van volatiliteit in paniek zouden raken, dan suggereert de data iets anders. Ze blijven vrij stabiel.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt