Twitter
Bitcoin

Twitter blokkeert interactie met blogs over crypto, blockchain en Web3

Elon Musk kocht Twitter met de boodschap dat het platform weer een plek moest worden waar het vrije woord zou zegevieren. Die idealen lijken nu een kleine hobbel te ondervinden, omdat het erop lijkt dat Twitter de interactie met talloze crypto, blockchain en Web3 blogs blokkeert. Zowel op de mobiele telefoon als op de webversie van Twitter lijkt het niet mogelijk om Substack-artikelen te liken of retweeten.

Vreemde situatie

Gebruikers die proberen om door auteurs gepubliceerde artikelen op Substack te liken, retweeten of zelfs reageren krijgen een foutmelding. “Sommige acties met betrekking tot deze tweet zijn geblokkeerd door Twitter.” Het is niet duidelijk wat daar precies het idee van is.

Mogelijk wil Twitter zijn gebruikers zo lang mogelijk op zijn eigen platform houden. Het komt vaker voor dat social media platforms het niet waarderen als gebruikers links naar andere platforms plaatsen.

Dit zou echter behoorlijk tegenstrijdig zijn met de ideeën van Elon Musk met het social media platform. Als je kijkt naar de acties die Twitter de afgelopen periode ondernam is het wel begrijpelijk dat ze deze keuze maken.

Het is op Twitter nu ook mogelijk om langere berichten te plaatsen. Waarschijnlijk hoopt het platform op deze manier dat mensen Twitter ook gebruiken om te bloggen en afstappen van platforms als Substack, waar zij niets aan verdienen.

Substack reageert

Uiteraard duurde het niet lang voordat Substack zelf ook op de problemen reageerde. “We onderzoeken de berichtgeving dat Twitter embeds en authenticaties niet langer werken op Substack. We proberen dit probleem actief op te lossen en delen updates zodra er meer informatie bekend is”, zo deelde het platform op Twitter.

Substack is een populair platform binnen de crypto-wereld voor het publiceren van blogs en allerhande informatie omtrent projecten en analyses over de markt.

Het is overigens opvallend dat dit gebeurt nadat Substack op 5 april een ‘Twitter-achtige’ feature aankondigde voor hun eigen platform. Met ‘Notes’ is het straks mogelijk om op Substack kleine berichtjes te publiceren die op een tijdlijn terechtkomen. Daarmee begint het platform ook een beetje op Twitter te lijken en mogelijk heeft Elon Musk geen zin in die concurrentie.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken