Crypto Mining
Bitcoin

Twitter over Bitcoin-schandaal: ‘SEC had 2FA niet ingeschakeld’

Het veiligheidsteam van Twitter heeft bekendgemaakt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) two-factor authentication (2FA) niet had ingeschakeld op zijn hoofdaccount. Daardoor kon een hacker toegang krijgen tot het account.

Die beschamende onthulling volgt op het nep-nieuws dat via het officiële account van de SEC is verspreid over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs.

De SEC is gehackt

Uit het bericht van het veiligheidsteam van Twitter blijkt dat er in ieder geval niets fout ging binnen de systemen van het platform.

“Op basis van ons onderzoek kunnen we stellen dat hack niet het gevolg is van een fout in de systemen van X, maar dat een individu de controle kreeg over een telefoonnummer dat verbonden is met het @SECGov account”, aldus het veiligheidsteam van Twitter.

“We kunnen ook bevestigen dat het account geen two-factor authentication had aanstaan op het moment van de hack”, zo gaat Twitter verder.

Dat laatste is misschien nog wel het meest beschamende aan dit hele verhaal. De SEC bestaat immers om investeerders te beschermen en hiermee maken ze een gigantische blunder op dit vlak.

SEC moet een koekje van eigen deeg eten

Het is bijna niet te geloven dat SEC-voorzitter Gary Gensler in oktober 2023 nog het volgende op Twitter publiceerde: “Onthoudt om […] multi-factor authentication aan te zetten […].”

De voorzitter van de SEC geeft hier in oktober 2023 het advies om accounts te beveiligen met two-factor authentication en nu blijkt dat zijn eigen organisatie dat zelf niet doet… met alle gevolgen van dien.

Er zijn ongetwijfeld handelaren die gigantische hoeveelheden geld zijn verloren op basis van dit nep-nieuws, wat mogelijk gemaakt is door de slechte beveiliging van het account van de SEC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform