Bitcoin Nieuws

Twitter-volume van Bitcoin stijgt naar nieuwe recordhoogtes

De sociale media-activiteit voor Bitcoin is ongekend hoog nadat naar buiten kwam dat Tesla voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht.


Social media volume laat extreem optimistisch sentiment zien

De CEO van gegevens website ‘The TIE’ genaamd Joshua Frank, vertelde dat er in de afgelopen 24 uur meer dan 143.000 tweets zijn geplaatst van ‘niet-bot accounts’. Het nieuwe record verslaat het vorige record van 140.000 van 3 januari 2021.

Tweet volume Bitcoin – Bron: The TIE

Op 8 februari zorgde het nieuws dat Tesla $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht de prijzen en het marktsentiment naar recordhoogtes. De BTC koers bereikten rond 08:00 ‘s ochtends een recordhoogte van $48.100. De sterke stijging in het social media volume is volgens Joshua Frank een bewijs dat het sentiment extreem optimistisch is op dit moment.

“We zien absoluut enorme schommelingen over de hele linie in twitter activiteit, handelsactiviteit en prijsbewegingen voor altcoins. De beweging van vandaag kan absoluut worden toegeschreven aan Elon Musk, maar de sociale activiteit van BTC is het hele jaar door hoog geweest.”


Twitter activiteit over ‘Ethereum’ daalt

Opvallend is dat de Bitcoin aankoop van Tesla de aandacht weg heeft getrokken van Ethereum en de langverwachte CME ETH-futures. De Joshua Frank merkte op dat, sinds het Tesla nieuws, het Twitter-volume van Ethereum met de helft was gedaald.

“ETH twitter-activiteit was de laatste tijd verpletterende recordhoogtes, maar was vandaag niet erg groot, ongeveer 50% lager dan gisteren,” zei hij.

Tweet volume Ethereum – Bron: The TIE

De aanloop naar de lancering van CME’s Ethereum futures sprak tot de verbeelding van zowel institutionele als detailhandelaren. Zo zagen we de ETH prijs stijgen en zagen we een enorme institutionele instroom in ETH-producten. De prijzen van zowel Ethereum als Bitcoin dalen momenteel na het plaatsen van nieuwe recordhoogtes eerder op de dag. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $45.800 en de prijs van 1 Ether rond de $1.730.

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen