Altcoin

Uniswap plaatst V3-contracten op vier Ethereum-testnets

De gedecentraliseerde exchange Uniswap is een stap dichter bij de lancering van zijn langverwachte “V3”-versie. Uniswap heeft vandaag namelijk de implementatie van V3’s smart contracten op alle Ethereum-testnetwerken aangekondigd.


De lancering van de V3-versie

Volgens de officiële aankondiging wordt Uniswap V3 naar verwachting op 5 mei 2021 gelanceerd voor het mainnet. Uniswap heeft een pad van kapitaalefficiëntie ingeslagen voor zijn volgende upgrade. Uniswap Labs bevestigde dat de V3-smart contracten van het protocol zijn geïmplementeerd in alle grote Ethereum-testnetten. Het gaat in dit geval dan om Goerli, Kovan, Ropsten en Rinkeby.


Meerdere vergoedingsniveaus

De nieuwe upgrade omvat meerdere vergoedingsniveaus. Hierdoor kunnen liquiditeitsverschaffers gecompenseerd worden voor het nemen van verschillende mate van risico. Er zijn ook upgrades voor de geautomatiseerde bondingcurves van marketmakers, die individuele posities samenvoegen tot een enkele pool om een gecombineerde curve te vormen waartegen gebruikers kunnen handelen.

Uniswap V3 biedt drie afzonderlijke vergoedingsniveaus per paar op basis van de verwachte volatiliteit van het paar, namelijk 0.05%, 0.30% & 1.00%. Dit biedt een betere bescherming tegen tijdelijk verlies voor liquiditeitsverschaffers.

Ondanks de hoge Ethereum netwerkkosten, die momenteel gemiddeld ongeveer $67.86 bedragen voor een token-swap op Uniswap, blijft de DEX hoge handelsvolumes zien. Op 20 april van dit jaar berichtte Hayden Adams, oprichter van Uniswap, dat het platform voor het eerst de mijlpaal van $10 miljard aan wekelijks handelsvolume had bereikt.