Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Universiteit Hong Kong gaat Metaverse School bouwen

De universiteit van Hong Kong, ofwel de ‘Hong Kong University of Science and Technology’ heeft haar voornemen bekend gemaakt om ’s werelds eerste fysieke digitale tweelingschoolgebouwen in het virtuele rijk te bouwen.

MetaHKUST

Binnen de Metaverse kunnen individuen in driedimensionale virtuele omgevingen samenkomen, werken en spelen met behulp van digitale representatie van zichzelf, of beter bekend als avatars, waardoor ze in contact kunnen komen met anderen die niet fysiek aanwezig zijn.

De universiteit wil een virtual reality-klaslokaal ontwikkelen met de naam ‘MetaHKUST’. Hierdoor kunnen studenten van de universiteit vanaf verschillende locaties lessen volgen alsof ze in dezelfde kamer zijn. Volgens een professor van de leerinstelling zal op 1 september de mixed reality-klas geopend worden vanaf de nieuwe HKUST Guangzhou-campus.

Inauguratie op de Metaverse

Naar verluidt kunnen dit jaar, vanwege diverse omstandigheden, veel mensen de inauguratie niet bijwonen. Om deze reden ging de universiteit op zoek naar een nieuwe mogelijkheid en die is gevonden: de Metaverse. De inauguratie zal daarom op de Metaverse gehost worden.

Alhoewel volop gewerkt wordt om het ecosysteem af te krijgen, moet hier nog veel werk voor worden verzet. Wanneer dit echter eenmaal gedaan is, kunnen de studenten van de universiteit materiaal maken voor de virtuele wereld, zoals hun eigen avatars, NFT’s, tokens of virtuele werken, waarvan sommige kunnen worden gebruikt of bekeken in de fysieke gebouwen met behulp van augmented reality (AR) technologie.

Avatars binnen de Metaverse zijn niet beperkt tot enkel het gebruik in gaming. De avatars kunnen ook gebruikt worden voor andere sectoren zoals entertainment, sport, online winkelen, mode, sociale media en in dit geval de universiteit.

De universiteit van Hong Kong is één van de eersten die interdisciplinair onderwijs, e-learning en nieuwe methodologieën en programma’s heeft ontwikkeld. De universiteit zei dat het altijd een leider is geweest op het gebied van creatief onderwijs.

Blockchain nieuws

MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award
MMORPG onder vuur vanwege potentieel misbruiken geld MMORPG onder vuur vanwege potentieel misbruiken geld
Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten