Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Uptober: 3 redenen waarom de Bitcoin koers deze maand kan exploderen

Historisch gezien is oktober de maand waarin Bitcoin (BTC) vaak zijn beste prestaties neerzet. In de cryptowereld wordt deze periode daarom ook wel “Uptober” genoemd.

In dit artikel bespreken we drie redenen waarom ook dit jaar oktober weer een uitstekende maand kan worden voor Bitcoin en de cryptomarkt.

1. Technische indicatoren tonen potentieel

Deze week zag Bitcoin een terugval richting het niveau van $64.000. Ondanks deze daling blijven de bulls rustig. De populaire handelaar CrypNuevo had deze correctie al op zondag voorspeld, en veel investeerders beschouwen het als een tijdelijke hapering. Als BTC erin slaagt om het $64.000-niveau als steun te testen, zou de koers snel kunnen opveren richting $67.000.

Ook de bekende analist Matthew Hyland is optimistisch:

“Als Bitcoin de week afsluit boven $65.000, dan hebben we voor het eerst in meer dan zes maanden een hogere piek en een hogere bodem vastgesteld. Dit kan wijzen op een trendomkeer.”

2. Macro-economische ondersteuning

Naast de technische indicatoren speelt de macro-economie een belangrijke rol. Deze week staan er verschillende toespraken van de Federal Reserve op de agenda, en de markt hoopt op signalen over de volgende rentebeslissing. Een mogelijke verlaging van de rente zou de cryptomarkt een extra impuls kunnen geven.

Daarnaast heeft China onlangs economische stimuleringsmaatregelen aangekondigd om de economie te ondersteunen. Door deze stimulansen stroomt er meer liquiditeit naar de financiële markten, wat doorgaans positief uitpakt voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

3. Toenemende populariteit van de Coinbase-app

Hoewel september vaak een zwakke maand is voor Bitcoin, heeft de markt deze keer goed gepresteerd met een stijging van ongeveer 9%. Dit versterkt de optimistische verwachtingen voor oktober, die bekendstaat als ‘Uptober’. Historisch gezien boekt Bitcoin in deze maand gemiddeld een winst van 23%. Als dit patroon zich herhaalt, zou er binnenkort zelfs een nieuwe all-time high in zicht kunnen komen.

Een andere interessante indicator van de marktsituatie is het aantal downloads van de Coinbase-app. Deze app bereikte tijdens eerdere bullmarktpieken (december 2017, april 2021 en november 2021) de nummer 1-positie in de app stores. Momenteel staat de app in de top 400. Als deze stijgt naar de top 200, wijst dit historisch gezien op een sterke bullmarkt. De recente stijging in het aantal downloads lijkt erop te wijzen dat er opnieuw euforie op komst is.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Spot Bitcoin ETFs versterken Amerikaanse grip op Bitcoin volgens CryptoQuant
Analist: Bitcoin koers moet nu herstellen om bearmarkt te voorkomen
Bitcoin ETF’s trekken $61,3 miljoen aan ondanks koersdaling naar $64.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales