Uren voor Bakkt: Top-20 crypto’s dalen, behalve Bitcoin

Zondag 22 september – cryptomarkten kleuren rood te midden van de naderende lancering van Bakkts fysieke Bitcoin (BTC) futures op maandag.


Bitcoin overwint

Bitcoin is de enige cryptocurrency uit de top 20 die vandaag probeert te stijgen. De rest ziet grote verliezen, met wat meer dan 7% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin bleef de hele dag rond de drempel van $ 10.000 zweven. Op het moment van schrijven is Bitcoin met ongeveer 0,3% gestegen en wordt verhandeld tegen een prijs van $ 10.045. Bitcoin is de afgelopen 7 dagen ongeveer bijna 3% gedaald. Daarentegen heeft het zijn dominantie op de markt met bijna 1% zien stijgen tot 68,3%.

Bitcoin 7-daagse prijs flowchart

Ethereum afgelopen week met 9.5% gestegen

Ethereum (ETH), de twee na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, daalde met 4,1%. Momenteel wordt ETH verhandeld op $208. In de afgelopen 7 dagen is de momenteel grootste altcoin nog steeds met 9,5% gestegen. Dit komt door een grote bullish beweging eerder deze week.

Ethereum 7-daagse prijs flowchart

Ripple (XRP) met meer dan 5% gestegen afgelopen week

De nummer 3 in de crypto-ranglijst, XRP, daalde de afgelopen 24 uur met bijna 6%. Op dit moment wordt XRP verhandeld voor $0,276. De munt is de afgelopen 7 dagen echter nog steeds met meer dan 5% gestegen.


XRP
XRP 7-daagse prijs flowchart

Tron in de spotlight

Op nummer 13 in de top-20 staat Tron. Tron lijdt de grootste verliezen vandaag met een daling van meer dan 9%. Eerder vandaag schreef newsbit over de aankondiging die de oprichter van Tron, Justin Sun, deed. Hij kondigde een nieuw plan aan voor het proof-of-stake-mechanisme van de coin. Dit plan zal zich richten op manieren om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten en het gelijk verdelen van de opbrengsten door het ‘staken’ van crypto’s.

notificatie: Staking is de aankoop van cryptomunten en deze gedurende een bepaalde periode in een cryptocurrency-wallet bewaren (vasthouden). Dit is vergelijkbaar met een vaste storting in de wereld van fiat-valuta met een vaste rente aan het einde van de overeengekomen tijd in het contract.

De totale marktkapitalisatie zag vandaag opnieuw een daling, van $ 266 miljard naar $ 263 miljard op het moment van schrijven.

Ondertussen zou de huidige marktsituatie het begin kunnen zijn van een nieuwe bull-markt, volgens Bitcoin-investeerder en ondernemer Willy Woo. In een tweet op 21 september citeerde de handelaar statistieken uit de markt grafieken als potentieel bewijs voor “het sluiten van de openingsact van de bullmarkt.”


Bakkts fysieke BTC-futures gaan live over enkele uren

Zoals gemeld door Fortune, komt de nieuwe rode golf op de markt slechts enkele uren voor de lancering van de fysiek geleverde Bitcoin-futures van Bakkt. Deze lancering is een van de meest naar uit gekeken gebeurtenissen in de branche tot nu toe.

Ondertussen zijn de opvattingen van de cryptocommunity over de vraag of de fysieke BTC-futureslancering van Bakkt succesvol zal zijn verdeeld. Hierover zegt 50% van de mensen dat het platform flopt. Dit komt uit een openbare Twitter-enquête gelanceerd door cryptoliefhebber Alex Krüger op 21 september. De peiling heeft 2.355 stemmen verzameld.

In een tweet op zondag steunde grote crypto-gelovige John McAfee de bullish trend over Bakkt. Hij beweerde dat de lancering van fysieke futures op de exchange het vertrouwen van institutionele beleggers zal vergroten. McAfee voegde eraan toe dat de gebeurtenis crypto-acceptatie snel kon starten.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken