Bitcoin

Van Eck verklaart de Bitcoin minder volatiel dan veel aandelen

Vrijdag heeft vermogensbeheerder Van Eck een nieuw onderzoek gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de prijsbewegingen van de Bitcoin minder volatiel zijn dan een kwart van de aandelen die op de S&P 500 staan genoteerd.


Bitcoin minder volatiel dan andere aandelen

In een blogpost zei de Van Eck dat de Bitcoin lange tijd werd beschouwd als zeer volatiel. De realiteit laat echter zien dat ‘s werelds grootste crypto valuta handelt onder een volatiliteit die vergelijkbaar is met dat van enkele van de grootste bedrijven ter wereld.

Van 1 januari 2020 tot nu is te zien dat 29% van de aandelen grotere prijs schommelingen kende dan de Bitcoin. 22% van de aandelen kende dezelfde volatiliteit op een basis van 90 dagen. Van Eck bezit zelf zeer veel goud en heeft een grote focus op het edelmetaal.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Beleggers moeten de Bitcoin overwegen

Ondanks hun nadruk op edelmetaal, heeft Van Eck nooit getwijfeld om de Bitcoin te ontdekken. Het bedrijf biedt momenteel een op de exchange verhandeld Bitcoin product aan, aan institutionele beleggers. Daarnaast heeft het eerder aanvragen naar de SEC gestuurd om een ​​Bitcoin ETF aan te bieden.

Het bedrijf heeft onlangs ook een rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat institutionele beleggers moeten overwegen om de Bitcoin in hun portefeuille te hebben.

Van Eck kende veel hindernissen in de regelgeving van hun laatste Bitcoin ETF aanvraag. Dit laatste onderzoek is dan ook gericht op het wegnemen van de SEC angsten dan die van de beleggers. Deze hebben tot op het heden opmerkelijke honger getoond voor door de Bitcoin gesteunde securities.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’