federal reserve
Bitcoin

Vanavond 20:30 Cruciaal: Bepaalt het Fed Besluit de Nieuwe Bitcoin Koers?

De Bitcoin koers blijft rond de 27.000 dollar zweven in aanloop naar het belangrijke rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve). Dat rentebesluit staat voor vanavond 20.00u op het programma en 30 minuten later volgt de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell, waarin hij toelichting zal geven op het besluit.

Die persconferentie is vanaf 20.30u te volgen op het YouTube-kanaal van de Amerikaanse centrale bank.

Volatiliteit op komst?

De persconferentie van de Amerikaanse centrale bank kan zomaar voor een bak aan volatiliteit zorgen, maar dan moet Powell wel wat controversiële dingen zeggen. Dat is niet per se iets waar hij om bekend staat. Powell is een centrale bankier die zoveel mogelijk woorden probeert te gebruiken om zo min mogelijk te zeggen.

Door die strategie te hanteren tijdens persconferenties maakt hij het voor zichzelf en zijn centrale bank mogelijk om alle opties open te houden. Wat dat betreft lijkt de kans op volatiliteit klein vandaag.

Al zijn de orderboeken bij de beurzen op dit moment behoorlijk dun voor Bitcoin, wat betekent dat relatief weinig kapitaal de koersen behoorlijk in beweging kan brengen. Wat dat betreft ligt de optie van volatiliteit wel weer op tafel.

Einde van de rentecampagne

Vrijwel iedereen verwacht dat de Federal Reserve vandaag het einde van zijn rentecampagne aankondigt. Dat mag ook wel, want op relatieve basis gaat het om de meest agressieve campagne uit de geschiedenis.

Het probleem is alleen dat de inflatie nu weer langzaam begint op te lopen, waardoor de rentes mogelijk nog langer op dit verhoogde niveau moeten blijven. Langzaam maar zeker komt de Federal Reserve in een hele lastige spagaat terecht.

Voor de Bitcoin koers is dat geen goede ontwikkeling, omdat de relatief hoge koersen die we momenteel zien een neerwaartse druk verzorgen. Wat dat betreft kan het nog wel even duren voordat we weer aan een bullmarkt kunnen beginnen.

Al staan er voor 2024 met de halving en mogelijk ook de komst van een Spot Bitcoin ETF wat bijzondere zaken op het programma.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers