Bitcoin Nieuws

VanEck: “Bitcoin koers kan naar 10.000 dollar vallen in Q1 2023”

De hoge heren en analisten van het grote VanEck zien een donker scenario voor de Bitcoin koers voor het begin van 2023. Zoals je wellicht weet staat de Bitcoin-mining industrie vanwege de lage koersen, hoge hashrate en hoge energiekosten onder druk. Dat kan ertoe leiden dat zij de komende maanden grote hoeveelheden Bitcoin moeten verkopen om overeind te blijven.

Bitcoin onder druk

In tegenstelling tot Bitcoin, ziet VanEck het allemaal een stuk zonniger in voor de rest van de financiële markt. De inflatiecijfers in de Verenigde Staten gaan eindelijk de goede kant op en dat betekent dat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) het tempo van de renteverhogingen rustig kan afbouwen.

De problemen onder de miners creëren voor de Bitcoin-industrie echter een uniek scenario, waardoor het mogelijk is dat de Bitcoin koers niet profiteert van die verzachtende omstandigheden. “Bitcoin zal de koers van 10.000 tot 12.000 dollar testen in het eerste kwartaal van 2023, omdat er een golf van faillissementen in de lucht hangt voor de miners”, aldus Matthew Sigel van VanEck.

De data van het on-chain analysebedrijf Glassnode bevestigt dit beeld. Zij constateerden dat miners sinds juli al 25.000 Bitcoin moesten verkopen om rond te kunnen komen. Daarmee blijft er echter alsnog 1,818 miljoen Bitcoin over in de wallets van miners. Wat betekent dat ze nog flinke ruimte hebben om te verkopen.

Tweede helft van 2023 wordt beter

Voor de tweede helft van volgend jaar zien Sigel en VanEck het allemaal een stuk rooskleuriger in. Hoewel een daling naar de koers van 12.000 dollar betekent dat Bitcoin dat we 82 procent gedaald zijn vanaf de all-time high van 69.000 dollar, blijven we volgens Sigel niet lang op dat niveau. In de tweede helft van 2023 verwacht hij dat de Bitcoin koers weer aantrekt richting de 30.000 dollar.

“Lagere inflatie, verbeteringen op het gebied van energie, een mogelijke vrede in Oekraïne en het omdraaien van de geldhoeveelheid zal de start van een nieuwe bullmarkt inluiden”, aldus Sigel. Verder verwacht hij dat een olie-exporterend land Bitcoin aan zijn soevereine vermogensfondsen zal toevoegen. Dat zijn dan weer behoorlijk hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar. 

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten