Stablecoin

Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen

Het Venezolaans staatsoliebedrijf PDVSA lijkt Tether (USDT) te gebruiken om nieuwe Amerikaanse sancties te omzeilen. Dat kan weleens behoorlijk negatieve gevolgen voor Tether en in het verlengde daarvan voor Bitcoin hebben.

Waarom is dit negatief voor Bitcoin?

Dit kan weleens negatief zijn voor Bitcoin, omdat Tether regelmatig investeert in de digitale munt. Tether heeft een market cap van ruim 100 miljard dollar en een groot deel daarvan zit in Amerikaanse staatsobligaties.

Over die Amerikaanse staatsobligaties verdient het een rendement van ~5% per jaar op dit moment. Van de winst die Tether daarmee maakt, investeert het 15% in Bitcoin.

Zodoende profiteert Bitcoin van de groei van Tether en zou het mogelijk bearish kunnen zijn als de stablecoin-uitgever in de problemen komt. Wat dat betreft moeten we hopen dat het om een storm in een glas water gaat.

Amerika probeert in ieder geval forse druk op Venezuela te zetten om een machtsverschuiving te creëren in het land.

Venezuela springt op Tether?

De Amerikaanse overheid heeft inmiddels een deadline gezet op 31 mei voor PDVSA om zijn operaties te staken. Die beslissing is onderdeel van een bredere push vanuit Washington om Venezuela onder druk te zetten om politieke veranderingen te realiseren.

Terwijl steeds meer traditionele bankpartijen hun deuren sluiten in het land, lijkt Venezuela nu de focus te verleggen naar cryptocurrency en met name USDT.

Nu wordt het interessant om te zien of Amerika (en mogelijk ook Tether) hier een stokje voor kunnen steken. Bij Tether zullen ze ook niet blij zijn als gesanctioneerde partijen hun tokens kunnen gebruiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP