Police Car
Regulatie

Verenigd Koninkrijk breidt crypto-misdaadbureau uit

De ‘National Crime Agency’ (NCA) van het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft plannen om zijn onderzoeksteam voor digitale activa te versterken.

Het bureau is van plan om 4 ervaren onderzoekers toe te voegen aan zijn Complex Financial Crime Team, met als doel hun expertise in te zetten voor de aanpak van misdaden die verband houden met cryptocurrency.

Blockchain gerelateerde criminaliteit tegengaan

Binnen deze nieuwe rol zullen de taken bestaan uit het onderzoeken van geavanceerde cryptofraude, geldwitwassen en andere vormen van blockchain-gerelateerde criminaliteit die worden gepleegd door georganiseerde criminele groeperingen. De onderzoekers zullen nauw samenwerken met een team voor toezicht en het politiekorps van Londen.

De positie vraagt om het uitvoeren van werkzaamheden en het samenwerken met collega-onderzoekers, alsook met teamleden van inlichtingen en analyse. Dit is noodzakelijk om complexe zaken te ontwikkelen door gebruik te maken van gegevens en bewijsmateriaal afkomstig uit diverse bronnen.

Voor deze rol is een actuele of lopende accreditatie op niveau 2 van het Professionalising Investigation Program vereist, of een gelijkwaardige officiële kwalificatie op het gebied van onderzoek naar criminaliteit, afgegeven door de overheid. Het salaris voor deze functie varieert tussen £34.672 en £38.314 (ofwel $44.145/€40.219 tot $48.782,92/€44.444), naast andere secundaire arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren.

Inspanningen gemaakt om crypto-criminaliteit tegen te gaan

Het VK heeft zich ingespannen om een onderzoekseenheid op te zetten die zich specifiek richt op illegale activiteiten in de crypto-industrie.

Op 4 januari lanceerde de National Crime Agency (NCA) haar team voor digitale activa, waarmee de nadruk op crypto-activa werd versterkt. De oprichting van deze eenheid kwam voort uit het verlies van aanzienlijke waarde als gevolg van cryptofraude in het VK gedurende 2022. Volgens gegevens van het Britse meldsysteem voor cybercriminaliteit en fraude werd er in 2022 door crypto-oplichters minstens $287/€262 miljoen buitgemaakt.

De NCA heeft voortdurend getracht haar cryptoteam te versterken met extra personeel. Op 26 juli plaatste de NCA ook een aankondiging waarin ze op zoek was naar managers voor financieel onderzoek.

Deze onderzoekers zullen verantwoordelijk zijn voor het overzien van strafrechtelijke onderzoeken naar cryptomisdaden en digitale activa, met de nadruk op de Proceeds of Crime Act.

Deze wetgeving heeft als slot betrekking op het in beslag nemen en herbestemmen van crimineel geld ten gunste van de samenleving.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?