Bitcoin

Vermogensbeheerders kopen Bitcoin terwijl de dollar zwakker wordt

De Bitcoin wekt de interesse van wereldwijde vermogensbeheerders als alternatief voor een verzwakkende dollar.


De dollar verzwakt

Vandaag is een goede dag voor Bitcoin. De prijs ligt op het moment van schrijven rond de $19.720 en heeft zelfs een dagelijks hoogtepunt van $19.870 behaalt. BTC doet vandaag dus opnieuw een gooi om de $20.000 grens te overtreffen.

De recente Bitcoin rally wordt grotendeels veroorzaakt door institutionele investeerders. Uit een onderzoek onder vermogensbeheerders bleek dan ook dat de Bitcoin één van hun favoriete investeringsopties aan het worden is.

De Bank of America vroeg in een enquête de volgende vraag: “Wat is volgens jou momenteel de meest drukke trade?” 217 fondsmanagers plaatste de Bitcoin op de derde plaats achter ‘Long Tech’ en ‘Short US Dollar’.

De term “long tech” verwijst naar “long gaan” op technologieaandelen zoals Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Terwijl Short US Dollar voorspelt dat de waarde van de US Dollar zal dalen.

De Dollar is dit jaar aan het verzwakken. De USD heeft sinds maart 10% verloren ten opzichte van een aantal andere valuta’s. Daarnaast presteren technologieaandelen juist uitermate goed.

Bitcoin presteert, net zoals de tech aandelen, uitermate goed en dat sentiment werd onlangs herhaald door strategen van JPMorgan Chase.

Zo kocht een verzekeringsmaatschappij genaamd ‘MassMutual‘ onlangs nog voor $100 miljoen aan Bitcoin. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat ook andere pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen spoedig BTC tokens zullen kopen. Zorgen deze grote instituties ervoor dat de Bitcoin prijs flink zal stijgen?


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Een nieuw stimuleringspakket

Handelaren in Amerika denken dat wetgevers spoedig een nieuw stimuleringspakket zullen doorvoeren na een nieuwe ronde van gesprekken tussen Democraten en Republikeinen.

“De kans op een fiscale deal voor het einde van het jaar is verbeterd. Op dit moment denken we dat het iets waarschijnlijker is dat het Congres deze week een pakket zal aannemen dat vergelijkbaar is met het recente tweeledige voorstel van 748 miljard dollar. Dit komt dicht in de buurt van onze voorstel van een pakket van 700 miljard dollar.

Zo zeiden economen van Goldman Sachs dinsdag. De positiviteit rond dit pakket kwam tot uiting in de marktprestaties van de aandelenmarkten. De S&P 500 is met 1,3% gestegen en ook de Nasdaq kleurt vandaag groen. Dit soort stimulus is ook voor de Bitcoin een positief signaal.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?