US SEC
Regulatie

Vertegenwoordiger Tom Emmer steunt amendement om het crypto-toezicht van SEC te beperken

In een opmerkelijke zet op 8 september heeft de Amerikaanse afgevaardigde Tom Emmer, die eerder zijn zorgen heeft geuit over de activiteiten van de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) met betrekking tot de cryptocurrency-industrie, een wetswijziging gesponsord die de bevoegdheid van de SEC om middelen te gebruiken voor de handhaving van digitale activa beperkt.

Kritiek op Gary Gensler

In zijn verklaring uitte Emmer scherpe kritiek op Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, en beschuldigde hem van het overschrijden van zijn bevoegdheden, met potentiële negatieve gevolgen voor het Amerikaanse publiek. Emmer drong er bij het Congres op aan om de beschikbare methoden en juiste procedures te benutten om eventueel misbruik van belastinggeld door Gensler en de SEC te voorkomen.

Dit is niet de eerste keer dat Emmer zich inzet voor meer transparantie in de Amerikaanse regelgeving. Hij heeft eerder actief bijgedragen aan het sponsoren van diverse wetsvoorstellen met als doel de transparantie van regelgeving in de Verenigde Staten te vergroten.

Beperken van de SEC

De voorgestelde wijziging van het krediet zal de bevoegdheid van de SEC om fondsen te gebruiken voor de handhaving van digitale activa beperken, totdat uitgebreide regels en voorschriften zijn ingevoerd. Het gebrek aan duidelijke regelgeving in de cryptocurrency-sector heeft geleid tot groeiende bezorgdheid over de aanzienlijke uitgaven van de SEC in juridische geschillen met verschillende crypto-entiteiten, wat volgens Emmer het risico met zich meebrengt dat belastinggeld als een wapen wordt ingezet.

In een eerder initiatief, dat in maart werd geïntroduceerd, bracht Emmer de Blockchain Regulatory Surety Act naar voren. Deze wet verduidelijkt dat blockchain-ontwikkelaars en -dienstverleners niet worden beschouwd als geldtransmitters, aangezien zij geen consumentenfondsen in bewaring houden.

Duidelijk onderscheid gemaakt

Het voorgestelde wetsvoorstel brengt een duidelijk onderscheid aan tussen bewaardienstverleners en niet-bewaardienstverleners, met als doel de laatstgenoemden te verlichten van onnodige nalevingslasten die de innovatie in de Verenigde Staten zouden kunnen belemmeren. Deze verduidelijking zorgt ervoor dat validators, miners en andere niet-bewaardienstverleners niet op dezelfde wijze worden gecategoriseerd als bewaardienstverleners.

Belangrijke figuren in de blockchain-sector, zoals Kristin Smith, CEO van Blockchain Association, en Sheila Warren, CEO van Crypto Council, hebben hun steun uitgesproken voor deze voorgestelde wetgeving. Bovendien heeft Emmer zijn steun betuigd aan de SEC Stabilization Act, die is ingediend door vertegenwoordiger Warren Davidson en tot doel heeft Gary Gensler te verwijderen uit zijn functie als voorzitter van de SEC.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?