Bitcoin stijgt
Bitcoin

Vier redenen waarom de Bitcoin koers binnenkort een flinke stijging kan zien

De geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten zorgen voor onrust op de financiële markten, waaronder de cryptomarkt. Bitcoin kreeg een flinke tik en daalde aanzienlijk. Toch zien analisten van K33 Research kansen voor een rally in het laatste kwartaal van dit jaar, ondersteund door verschillende factoren.

Chinese stimuleringsmaatregelen en wereldwijde liquiditeit

Een belangrijke factor die Bitcoin zou kunnen ondersteunen, is het stimuleringspakket van $142 miljard dat recent door China is aangekondigd. Dit pakket is bedoeld om de Chinese economie te versterken, maar heeft ook invloed op de wereldwijde liquiditeit. Hierdoor ontstaat een gunstiger klimaat voor risicovolle activa zoals Bitcoin, wat de koers mogelijk een duwtje in de rug kan geven.

Amerikaanse werkgelegenheidscijfers en de Federal Reserve

Daarnaast spelen de economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten een cruciale rol. De werkgelegenheidscijfers zijn daarbij van groot belang. Als de werkgelegenheid blijft groeien, kan dit de markten positief beïnvloeden. De verwachting is bovendien dat de Federal Reserve de rente de komende maanden blijft verlagen, wat gunstig kan uitpakken voor risicovolle activa zoals Bitcoin. Lees in dit artikel meer over de potentiële impact van deze maatregelen op de cryptomarkt.

Invloed van Amerikaanse presidentsverkiezingen

De naderende presidentsverkiezingen in de VS vormen een andere belangrijke factor voor de cryptomarkt. Een herverkiezing van Donald Trump zou volgens sommige analisten positief kunnen uitpakken voor crypto. Trump heeft zich de afgelopen tijd namelijk positief uitgelaten over de sector, wat hoop geeft op gunstige beleidsmaatregelen.

FTX-schikkingen en mogelijke herinvesteringen

Tot slot wordt er verwacht dat een deel van de $6,83 miljard aan verwachte uitbetalingen uit de FTX-faillissementsboedel weer terugvloeit in de cryptomarkt. Schuldeisers zouden hun compensaties kunnen herinvesteren in Bitcoin, wat de marktliquiditeit verder kan stimuleren.

Conclusie: Kansen voor Bitcoin in het laatste kwartaal

Geopolitieke spanningen en macro-economische factoren zetten de financiële markten onder druk, maar bieden ook kansen voor Bitcoin. Met de juiste mix van stimuleringsmaatregelen, economische groei en een potentiële liquiditeitsinjectie lijkt Bitcoin goed gepositioneerd om het jaar sterk af te sluiten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Spanningen nemen toe: Zakt de Bitcoin koers naar $55.000?
Peter Brandt waarschuwt: ‘Drie blinde muizen’-patroon voorspelt verdere Bitcoin daling
Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales